Influenssarokotukset syys-talvikaudella 2022-2023

Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Kenelle influenssarokote annetaan?

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja

Maksuttomaan rokotukseen on oikeus myös henkilöillä, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa kuten vankeinhoitolaitoksissa ja vastaanottokeskuksissa.
Rokotteen voi hankkia myös omakustanteisesti reseptillä, jos ei kuulu riskiryhmään.  

Alle 7-vuotiaiden lasten rokotukset

6 kk-7-vuotiaat lapset rokotetaan erillisellä ajanvarauksella neuvolan tiloissa (Pinsiöntie 46 A) vk 47 alkaen tai neuvolakäynnin yhteydessä neuvolassa, kun rokotteita on saatavilla.

Varaa aika

Lapselle varattavan ajan yhteydessä voidaan rokottaa samalla vanhempi, joka on yllä olevan listan mukaisesti oikeutettu rokotteeseen.

Kouluikäiset riskiryhmään kuuluvat lapset rokotetaan koulupäivän aikana terveydenhoitajan avoimella vastaanotolla. Omakustanteiset rokotteet kouluikäisille annetaan yleisinä rokotuspäivinä Nuijamiestentien rokotuspisteellä.

Muut ikäryhmät

Kaikkien muiden (yli 7-vuotiaiden) influenssarokotukset toteutetaan ajanvarauksella Nuijamiestentien rokotuspisteellä 22.12.2022 saakka. Vuoden 2023 alusta alkaen influenssa- ja 1.-4. koronarokotukset siirtyvät Vihnuksen terveysasemalle (Vihnuskatu 3).

Ajan voi varata joko sähköisesti osoitteesta nokia.terveytesi.fi tai puhelimitse 03 5652 1108. Ajanvaraus on avoinna tiistaisin klo 8-14.

Rokotuksia annetaan myös sairaanhoitajien vastaanottokäyntien yhteydessä, sekä kotihoidossa että asumispalveluyksiköissä.

Rokotuskäynti on nopea, valmistaudu pukemalla helposti riisuttava paita tai esimerkiksi T-paita, jonka hiha on helppo kääriä. Näin vältetään turhaa ruuhkautumista. Varaudu rokotuksen jälkeen 15 minuutin seurantaan.

Edellytämme maskin käyttöä koko rokotuskäynnin ajan.

Influenssarokotteen yhteydessä on mahdollista saada myös koronarokotteen tehoste annos.