Hoitoon hakeutuminen

HUOLETTAAKO, AHDISTAAKO KORONA?
Olemme laajentaneet mielenterveys- ja päihdepalvelujen puhelinneuvontaa. Voit soittaa meille arkisin maanantaista perjantaihin klo 9-11, jos olet huolissasi, ahdistunut tai peloissasi. Terveysneuvontaa Korona epidemiaan liittyen emme anna. Voit ottaa yhteyttä numeroon halutessasi myös nimettömästi ja keskustelut ovat luottamuksellisia. Puhelinneuvonnan numero on 050 395 6266.

Lisäksi puhelimitse palvelee 24h vuorokaudessa valtakunnallinen kriisipuhelin 09 2525 0111.

Käytettävissäsi ovat lisäksi Mielenterveystalon omahoito -sivusto koronavirukseen liittyvän huolen ja epävarmuuden sietämiseen:
www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsehoito-ja-oppaat/itsehoito/koronavirukseen liittyvä huolen ja epavarmuuden sietaminen

OLETKO HUOLISSASI LISÄÄNTYNEESTÄ ALKOHOLIN TAI PÄIHTEIDEN KÄYTÖSTÄSI?
Voit ottaa yhteyttä neuvontapuhelimeen, josta saat ohjeita hoitoon hakeutumisesta.

Omahoito-ohjeita päihteidenkäytön lopettamiseen: Päihdelinkin oma-apu osiosta:https://paihdelinkki.fi/fi/oma-apu

Älä tule sairaana vastaanotolle. Jos kuulut riskiryhmään, soita hoitavalle työntekijälle ja sovi joko puhelinaika tai kotikäynti.

Mielenterveys- ja päihdepalvelut on tarkoitettu aikuisille yli 18 -vuotiaille nokialaisille.

Mielenterveyspalveluihin hakeudutaan pääsääntöisesti lääkärin lähetteellä. Lähetteen saat omalääkäriltä tai työ-/opiskelijaterveydenhuollosta. Päihdepalveluiden psykososiaaliseen avopäihdehoitoon voit hakeutua oma-aloitteisesti tai hoitoon ohjattuna, jos sinulla tai läheiselläsi on päihteisiin tai peliriippuvuuteen liittyviä ongelmia varaamalla ajan sosiaalityöntekijälle. Psykososiaalista hoitoa varten ei tarvita lähetettä. Työmuotoina ovat yksilö-, perhe- ja verkostotyö. Voit myös tiedustella hoitoon hakeutumisesta toimistostamme sen aukioloaikoina.

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen yhteinen neuvonta- ja ohjausaika on torstaisin. Voit ottaa yhteyttä jos sinulla on akuutti psykiatrinen kriisi tai päihteidenkäytöstä johtuva ongelmatilanne, huoli itsen tai omaisen voinnista tai kuormittava elämäntilanne. Puhelinohjaus on torstaisin klo 8.15-9 ja vastaanotto ilman lähetettä klo 9-10. Jos olet ollut aiemmin asiakkaanamme tai sinulla on voimassa oleva asiakkuus voit ottaa yhteyttä suoraan työntekijääsi tai toimistoon. Chat-palvelu on käytettävissäsi neuvonta- ja ohjausajalla torstaisin klo 8.15-9. Chat-palvelusta saat neuvontaa ja ohjausta mielenterveys- ja päihdeasioihin liittyen. Sinulle vastaavat sairaanhoitajat tai sosiaalityöntekijät ja voit asioida nimettömästi. Palvelun kautta et voi perua varattuja vastaanottoaikoja tai varata uusia aikoja työntekijöille.

Kiireellistä hoitoa edellyttävissä psyykkisissä sairauksissa, häiriöissä, kriiseissä tai mielenterveyden ongelmissa on hakeuduttava päivystykseen, joko Nokian terveyskeskuksen päivystykseen tai Tays:n Acutaan.

Laitoskuntoutus järjestetään tarvittaessa ostopalveluna päihdehuollon laitoksissa. Laitoskuntoutuksen kesto on 28 vrk. Ennen laitoskuntoutukseen hakeutumista varaa aika sosiaalityöntekijän vastaanotolle palvelutarpeen arviointia ja -suunnitelmaa sekä maksupäätöstä ja -sitoutumusta varten. Laitoskuntoutus järjestetään palvelutarpeen arvioinnissa esiin tulleen palvelun, tuen ja hoidon tarpeen perusteella.

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen toimisto

Osoitteet

Alasairaalankatu 3
37100 Nokia

Palveluajat

Toimisto avoinna
Maanantai-Keskiviikko:  08:00-09:00, 11:30-12:00
Torstai:  08:00-11:00, 11:30-12:00
Perjantai:  08:00-09:00, 11:30-12:00
Vastaanotot ajanvarauksella
Maanantai-Perjantai:  08:00-16:00