Hoitoon hakeutuminen

4.11.2021 neuvonta- ja ohjausaika PERUTTU!

Mielenterveys- ja päihdepalvelut on tarkoitettu aikuisille yli 18 -vuotiaille nokialaisille.

Mielenterveyspalveluihin hakeudutaan pääsääntöisesti lääkärin lähetteellä. Lähetteen saat omalääkäriltä tai työ-/opiskelijaterveydenhuollosta. Päihdepalveluiden psykososiaaliseen avopäihdehoitoon voit hakeutua oma-aloitteisesti tai hoitoon ohjattuna, jos sinulla tai läheiselläsi on päihteisiin tai peliriippuvuuteen liittyviä ongelmia varaamalla ajan sosiaalityöntekijälle. Psykososiaalista hoitoa varten ei tarvita lähetettä. Työmuotoina ovat yksilö-, perhe- ja verkostotyö. Voit myös tiedustella hoitoon hakeutumisesta toimistostamme sen aukioloaikoina.

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen yhteinen neuvonta- ja ohjausaika on torstaisin. Voit ottaa yhteyttä jos sinulla on akuutti psykiatrinen kriisi tai päihteidenkäytöstä johtuva ongelmatilanne, huoli itsen tai omaisen voinnista tai kuormittava elämäntilanne. Puhelinohjaus on torstaisin klo 8.15-9 ja vastaanotto ilman lähetettä klo 9-10. Jos olet ollut aiemmin asiakkaanamme tai sinulla on voimassa oleva asiakkuus voit ottaa yhteyttä suoraan työntekijääsi tai toimistoon.

Kiireellistä hoitoa edellyttävissä psyykkisissä sairauksissa, häiriöissä, kriiseissä tai mielenterveyden ongelmissa on hakeuduttava päivystykseen, joko Nokian terveyskeskuksen päivystykseen tai Tays:n Acutaan.

Laitoskuntoutus järjestetään tarvittaessa ostopalveluna päihdehuollon laitoksissa. Laitoskuntoutuksen kesto on 28 vrk. Ennen laitoskuntoutukseen hakeutumista varaa aika sosiaalityöntekijän vastaanotolle palvelutarpeen arviointia ja -suunnitelmaa sekä maksupäätöstä ja -sitoutumusta varten. Laitoskuntoutus järjestetään palvelutarpeen arvioinnissa esiin tulleen palvelun, tuen ja hoidon tarpeen perusteella.

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen toimisto

Osoitteet

Alasairaalankatu 3
37100 Nokia

Palveluajat

Toimisto avoinna
Maanantai-Perjantai:  08:00-11:00
Vastaanotot ajanvarauksella
Maanantai-Perjantai:  08:00-16:00