Fysioterapia

Korona-pandemian vaikutukset toimintaan

Korona-epidemian vuoksi fysioterapian RYHMÄTOIMINTA on keskeytetty toistaiseksi. Ryhmätoiminta on keskeytetty sekä fysioterapian poliklinikalla että uimahallin terapia-altaalla.
Myös fysioterapian KUNTOSALIN VAPAAVUOROT on peruttu toistaiseksi.
Ryhmätoiminnan ja kuntosalivuorojen jatkumisesta kerrotaan tällä sivulla.

Yksilöasiakkaiden vastaanotto poliklinikalla jatkuu normaalisti lukuun ottamatta riskiryhmään kuuluvia asiakkaita. Jos kuulut riskiryhmään, soita ajanvaraus- ja neuvontapuhelimeemme. Suunnittelemme fysioterapiasi yksilöllisesti tilanteen mukaan.

Fysioterapian palvelut

Nokian terveyskeskuksessa saat fysioterapiaa sekä terveyskeskussairaalassa että fysioterapian poliklinikalla.

Pääpaino poliklinikan fysioterapiassa on yksilöllisessä neuvonnassa ja ohjauksessa. Tavoitteena on, että pystyt myös omatoimisesti kuntouttamaan itseäsi. Lisäksi suunnittelemme yhdessä kanssasi tarvittavan jatkofysioterapian. Käyntikertoja on pääsääntöisesti 1-4 käyntikertaa / asiakas.

Fysioterapiaa voit saada esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksien, neurologisten sairauksien sekä sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksien hoitoon, ennaltaehkäisyyn ja kuntoutukseen. Myös erilaisten tuki- ja liikuntaelimiin kohdistuneiden leikkausten jälkeen saatat tarvita fysioterapiaa.

Kun raaja-, niska- tai alaselkäkipu yllättää, on sinun mahdollista päästä fysioterapeutin suoravastaanotolle sairaanhoitajan lähettämänä. Saat nopeasti ohjeita kivun helpottamiseksi ja itsehoitoon. Sairaanhoitaja tekee hoidon tarpeen arvion ja varaa ajan joko fysioterapeutille tai lääkärille.

Kenelle palvelu on tarkoitettu ja millä ehdoin

Fysioterapian poliklinikalle tarvitset lähetteen. Poikkeuksena suoravastaanotto, jonne pääset sairaanhoitajan tekemän hoidon tarpeenarvion perusteella.
Lähetteen voi tehdä terveydenhuollon ammattihenkilö, joka toimii julkisessa terveydenhuollossa. Lisäksi lähetteen voi tehdä yksityissektorin lääkäri, mikäli olet saanut terveyskeskuksesta palvelusetelin ko lääkärillä käyntiä tai leikkaushoitoa varten.

Toimi näin

Varaa aika fysioterapiaan puhelimitse fysioterapian neuvonta- ja ajanvarauspuhelimista.

Päästäksesi suoravastaanotolle soita terveyspalvelujen vastaanoton ajanvaraukseen.

Mikäli saat kehotuksen varata ajan Nokian terveyskeskuksen fysioterapian poliklinikalta itse ja ajanvaraus tulee olla esimerkiksi leikkauksesta johtuen tietyn ajan kuluessa, soita fysioterapiaan mahdollisimman pian. Näin toimien pystymme järjestämään vastaanottoajan tarvittavaan ajankohtaan.

Voit tarkistaa ajanvarauksesi tai perua ajanvarauksesi myös sähköisesti.

Palvelun maksullisuus 

Maksullinen

Kaikki fysioterapian avohoidon yksilö- ja ryhmäkäynnit ovat maksullisia. Poikkeuksena ovat neuvola- ja kouluterveydenhuollon lähettämien alle 18-vuotiaiden asiakkaiden käynnit, jotka ovat maksuttomia.
Fysioterapian käyntimaksu kerryttää maksukattoa.

Fysioterapian osasto

Fysioterapian osaston osoite ja aukioloajat.

Osoitteet

Maununkatu 10 A
37100 Nokia

Palveluajat

Maanantai-Torstai:  08:00-16:00
Perjantai:  08:00-14:30