Saattohoito

Palliatiivinen hoito on parantumattomasti sairaan ihmisen oireenmukaista hoitoa, jolla tavoitellaan mahdollisimman hyvää elämän loppuvaihetta. Saattohoito on oireenmukaista hoitoa ajoittuen potilaan viimeisille kuukausille tai elinviikoille.

Kotisairaala, kotihoito ja terveyskeskussairaala tuottavat saattohoidon ja palliatiivisen hoidon palveluita. Mikäli sinulle on tehty saattohoitopäätös tai sairastat parantumatonta tautia, johon on tehty päätös oireenmukaisesta hoidosta, saat mahdollisuuksien mukaan hoitoa kotiisi ja terveyskeskussairaalan osastolta lupapaikan. Jos oireesi kotona vaikeutuvat, voit soittaa ja hakeutua osastolle suoraan puhelinsoiton perusteella, eikä sinun tarvitse hakeutua päivystykseen.

Kun sairautesi on edennyt saattohoitovaiheeseen, hoito järjestetään terveyskeskussairaalan osastolla mahdollisimman rauhallisessa huoneessa jossa läheisesi voi tarvittaessa yöpyä ja ruokailla. Niin halutessasi voit olla myös kotona loppuun asti kotisairaalan ja kotisairaanhoidon turvin. Sinulle pyritään antamaan mahdollisimman tehokas oirehoito. Jos et esimerkiksi pysty ottamaan mitään lääkkeitä suun kautta, voidaan kipulääkkeitä ja muita oirelääkkeitä antaa ihonalaisen lääkeannostelijan kautta. Nokian terveyskeskuksessa on laadittu saattohoitokirjanen jossa kerrotaan mitä saattohoito tarkoittaa. Saat sen osastolta tai voit lukea sen kaupungin sivuilta. Palliatiivista hoitoa ja saattohoitoa toteutetaan myös ikäihmisten ja vammaisten asumispalveluissa ja vanhainkodissa.

Kenelle palvelu on tarkoitettu ja millä ehdoin

Sinulla on saattohoitopäätös tai päätös parantumattoman taudin oireenmukaisesta hoidosta.

Palvelun maksullisuus 

Maksullinen

Nokian terveyskeskussairaala, Nokian yksikkö

Osoitteet

Maununkatu 12
37100 NOKIA
Sisäänkäynti A-talon päädystä