Sähköinen asiointi ja lomakkeet

Sähköinen ajanvaraus ja ajan peruminen

Voit varata ja perua sähköisesti ajanvarausaikoja kansalaisen terveyspalvelun kautta. Tällä hetkellä ajan varaaminen on mahdollista seuraavissa asioissa:

 • diabeteshoitajan ajanvaraus
 • ehkäisyneuvolan ajanvaraus
 • hammashoitajan videovastaanotto (1-vuotiaiden hammastarkastus)
 • kausi-influenssarokotus
 • koulutulokkaiden ajanvaraus (1. luokan aloittavat koululaiset)
 • lastenneuvolan ajanvaraus
 • perhekeskuksen matalan kynnyksen palvelu
 • rokotusasiat
 • sairaan lapsen hoitotodistus (hoitajan videovastaanotto)
 • sairaanhoitajan ajanvaraus (ompeleiden poisto, lääkeinjektio, ihomuutoksen näyttö)
 • suuhygienistin ajanvaraus

Sähköinen ajan peruminen on kattavasti mahdollista terveyspalveluissa, suun terveydenhuollossa ja neuvolapalveluissa.

Toimintaohje, jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan

Jos epäilet koronavirustartuntaa, täytä sähköinen Omaolon koronaoirearviokysely. Valitse oirearvion täyttämisen jälkeen kunnaksi Nokia, jolloin saat palvelun kautta myös Nokian kaupungin ajantasaiset, antamiisi vastauksiin perustuvat, toimintaohjeet.

Tunnistautumalla palveluun, voit myös tallentaa oirearvion tulokset itsellesi ja tietyissä tapauksissa lähettää täyttämäsi oirearvion terveydenhuollon ammattilaiselle. Oirearvioita käsitellään joka päivä. Ammattilaiselta saat tarkemmat ohjeet hoitoon hakeutumisen tarpeesta ja tarvittaessa myös lähetteen koronavirusnäytteen ottamista varten. Saat vastauksen sähköisesti Omaolo-palveluun tai sinuun ollaan puhelimitse yhteydessä, mikäli tilanne sitä edellyttää.

HUOM! Puolesta-asiointi mahdollistaa 1–14-vuotiaan lapsen huoltajalle Koronavirustaudin oirearvion täyttämisen lapsen oireilla ja lomakkeen tietojen lähettämisen terveydenhuoltoon. 15-vuotta täyttänyt henkilö voi tehdä koronavirustaudin oirearvion itsenäisesti kirjautuen Omaoloon pankkitunnuksillaan tai sähköisellä henkilökortilla.

Varmista oirearvion lähettämisen jälkeen omista tiedoista (oikeasta yläkulmasta nimesi takaa), että olet tallentanut Omaoloon voimassaolevan puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen sekä antanut suostumuksen sähköposti-ilmoitusten vastaanottamiseen.

Omaolon koronavirusepäilyn testaus -banneri.

 

 

Videovälitteinen vastaanotto

Voit saada sairaan lapsen hoitajantodistuksen tai -selvityksen työnantajaa varten videovälitteisesti etävastaanotolta. Hoitajan etävastaanottoajan voit varata kansalaisen terveyspalvelun kautta.

 • VideoVisit-palvelun käyttäminen edellyttää, että sinulla on toimiva sähköpostiosoite sekä älypuhelin, tabletti tai kuvayhteyden mahdollistava tietokone. Tietokoneella suosittelemme käyttämään Chrome-selainta. Jos käytät etäyhteyteen älypuhelinta tai tablettia, lataa VideoVisit Live Meet -sovellus Google Play kaupasta tai Applen App Storesta ennen etävastaanottoa.
 • Videoyhteyslinkki lähetetään sinulle sähköpostiin ennen etävastaanoton alkamista.
 • Lisääthän sähköpostiosoitteesi ajanvarauksen lisätietokenttään, jotta hoitaja voi lähettää sinulle kutsulinkin videovastaanotolle.
 • Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi etävastaanoton aikana esimerkiksi ajokorttia näyttämällä.

 

Etäasiointi chat

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen chat-palvelu on käytettävissäsi neuvonta- ja ohjausajalla torstaisin klo 8.15-9. Chat-palvelusta saat neuvontaa ja ohjausta mielenterveys- ja päihdeasioihin liittyen. Sinulle vastaavat sairaanhoitajat tai sosiaalityöntekijät ja voit asioida nimettömästi. Palvelun kautta et voi perua varattuja vastaanottoaikoja tai varata uusia aikoja työntekijöille.

Chat-palvelun vihreän kuvakkeen löydät sivun oikeasta alakulmasta.

Yllättävät poissaolot saattavat aiheuttaa chatin tilapäisen sulkemisen.

Lomakkeet

Voit antaa toiselle henkilölle suostumuksen hoitaa asioitasi Nokian kaupungin terveyspalveluissa. Jätä lomake henkilökohtaisesti terveydenhuollon toimintayksikköön.

Sosiaali- ja terveydenhuollon puolesta-asiointi

Sinulla on mahdollisuus valita vapaasti perusterveydenhuollostaan vastaava terveyskeskus ja kunnan sisällä edelleen se terveysasema, jota haluat käyttää. Valinta koskee perusterveydenhuollon kokonaisuutta eli sairasvastaanottoa, ehkäisevää terveydenhuoltoa ja suun terveydenhuoltoa.

Ilmoitus terveyskeskuksen vaihdosta