Hoitoon hakeutuminen

Mielenterveys- ja päihdepalvelut on tarkoitettu aikuisille yli 18 -vuotiaille nokialaisille.

Mielenterveyspalveluihin hakeudutaan pääsääntöisesti lääkärin lähetteellä. Lähetteen saat omalääkäriltä tai työ-/opiskelijaterveydenhuollosta. Voit myös tiedustella hoitoon hakeutumisesta toimistostamme sen aukioloaikoina.

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen yhteinen neuvonta- ja ohjausaika on torstaisin. Voit ottaa yhteyttä jos sinulla on akuutti psykiatrinen kriisi tai päihteidenkäytöstä johtuva ongelmatilanne, huoli itsen tai omaisen voinnista tai kuormittava elämäntilanne. Puhelinohjaus on torstaisin klo 8.15-9 ja vastaanotto ilman lähetettä klo 9-10. Jos olet ollut aiemmin asiakkaanamme tai sinulla on voimassa oleva asiakkuus voit ottaa yhteyttä suoraan työntekijääsi tai toimistoon. Chat-palvelu on käytettävissäsi neuvonta- ja ohjausajalla torstaisin klo 8.15-9. Chat-palvelusta saat neuvontaa ja ohjausta mielenterveys- ja päihdeasioihin liittyen. Sinulle vastaavat sairaanhoitajat tai sosiaalityöntekijät ja voit asioida nimettömästi. Palvelun kautta et voi perua varattuja vastaanottoaikoja tai varata uusia aikoja työntekijöille.

Kiireellistä hoitoa edellyttävissä psyykkisissä sairauksissa, häiriöissä, kriiseissä tai mielenterveyden ongelmissa on hakeuduttava päivystykseen, joko Nokian terveyskeskuksen päivystykseen tai Tays:n Acutaan.

Päihdeyksikön psykososiaaliseen avopäihdehoitoon voit hakeutua oma-aloitteisesti tai hoitoon ohjattuna, jos sinulla tai läheiselläsi on päihteisiin tai peliriippuvuuteen liittyviä ongelmia varaamalla ajan päihdeyksikön sosiaalityöntekijälle. Psykososiaalista hoitoa varten ei tarvita lähetettä. Työmuotoina ovat yksilö-, perhe- ja verkostotyö.

Laitoskuntoutus järjestetään tarvittaessa päihdeyksikön ostopalveluna päihdehuollon laitoksissa. Laitoskuntoutuksen kesto on 28 vrk. Ennen laitoskuntoutukseen hakeutumista varaa aika päihdeyksikön sosiaalityöntekijän vastaanotolle palvelutarpeen arviointia ja -suunnitelmaa sekä maksupäätöstä ja -sitoutumusta varten. Laitoskuntoutus järjestetään palvelutarpeen arvioinnissa esiin tulleen palvelun, tuen ja hoidon tarpeen perusteella.

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Osoitteet

Alasairaalankatu 3
37100 NOKIA

Palveluajat

Toimisto avoinna
Maanantai-Keskiviikko 08:00-09:00,11:30-12:00
Torstai 08:00-11:00,11:30-12:00
Perjantai 08:00-09:00,11:30-12:00

Vastaanotot ajanvarauksella
Maanantai-Perjantai 08:00-16:00