Hoitoon hakeutuminen

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen toimiston puhelinneuvonnasta saat neuvoja käytännön asioihin ja hoitoon hakeutumiseen.

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen toimiston puhelinneuvonta

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen puhelinneuvonta

Puhelinnumerot

Mielenterveyskeskus, ohjeita hoitoon hakeutumisesta.:  +358401334236

Palveluajat

Maanantai-Perjantai:  08:00-11:00

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen toimisto

Osoitteet

Alasairaalankatu 3
37100 Nokia

Palveluajat

Toimisto avoinna
Maanantai-Perjantai:  08:00-11:00
Vastaanotot ajanvarauksella
Maanantai-Perjantai:  08:00-16:00

Mielenterveys- ja päihdepalvelut on tarkoitettu aikuisille yli 18 -vuotiaille nokialaisille.

Hoitoon hakeutuminen

Matalan kynnyksen apua on saatavilla nopeasti Vihnuksen terveysaseman psykiatristen sairaanhoitajien vastaanotolta. Sairaanhoitajien vastaanotolle voit hakeutua jos sinulla on mielenterveyteen liittyviä huolia, koet tarvitsevasi apua kriisitilanteeseen, koet itsesi uupuneeksi tai kärsit unettomuudesta.

Psykiatristen sairaanhoitajien vastaanotolle hakeudutaan soittamalla torstaisin Mielenterveyden ohjaus- ja neuvontanumeroon puh. 050 395 6266 klo 8.15-11.00. Saat tarvittaessa lyhyen ajan hoitajalle joko samalle tai seuraavalle päivälle. (Mielenterveys- ja päihdepalveluissa toiminut matalan kynnyksen lähettetön toiminta torstaisin on päättynyt ja siirtynyt Vihnuksen terveysasemalle psykiatrisille sairaanhoitajille.)

Mielenterveyspalveluihin hakeudutaan pääsääntöisesti lääkärin lähetteellä. Lähetteen saat vastaanoton lääkäriltä tai työ-/opiskelijaterveydenhuollosta. Lievissä masennus- tai ahdistusoireissa voit hakeutua Terveyskeskuksen psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle.

Päihdepalveluiden psykososiaaliseen avopäihdehoitoon voit hakeutua oma-aloitteisesti tai hoitoon ohjattuna, jos sinulla tai läheiselläsi on päihteisiin tai peliriippuvuuteen liittyviä ongelmia varaamalla ajan sosiaalityöntekijälle. Psykososiaalista hoitoa varten ei tarvita lähetettä. Työmuotoina ovat yksilö-, perhe- ja verkostotyö.

Voit myös tiedustella hoitoon hakeutumisesta mielenterveys- ja päihdepalvelujen toimiston puhelinneuvonnasta sen aukioloaikoina.

Jos olet ollut aiemmin asiakkaanamme tai sinulla on voimassa oleva asiakkuus, voit ottaa yhteyttä suoraan työntekijääsi tai toimistoon.

Kiireellistä hoitoa vaativissa tilanteissa päivystykseen

Kiireellistä hoitoa edellyttävissä psyykkisissä sairauksissa, häiriöissä, kriiseissä tai mielenterveyden ongelmissa on hakeuduttava päivystykseen, joko Nokian terveyskeskuksen kiirevastaanotolle tai sen ollessa suljettuna Taysin Acutaan.

Päihdehuollon laitoskuntoutus

Laitoskuntoutus järjestetään tarvittaessa ostopalveluna päihdehuollon laitoksissa. Laitoskuntoutuksen kesto on 28 vrk. Ennen laitoskuntoutukseen hakeutumista varaa aika sosiaalityöntekijän vastaanotolle palvelutarpeen arviointia ja -suunnitelmaa sekä maksupäätöstä ja -sitoutumusta varten. Laitoskuntoutus järjestetään palvelutarpeen arvioinnissa esiin tulleen palvelun, tuen ja hoidon tarpeen perusteella.