Hoitoon hakeutuminen

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen toimiston puhelinneuvonnasta saat neuvoja käytännön asioihin ja hoitoon hakeutumiseen. Vastaanoton ohjaus- ja neuvontapuhelimesta torstaisin klo 8.15-9 saat apua ja ohjausta hoitoon liittyen.

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen toimiston puhelinneuvonta

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen puhelinneuvonta

Puhelinnumerot

Mielenterveyskeskus, ohjeita hoitoon hakeutumisesta.:  +358401334236

Palveluajat

Maanantai-Perjantai:  08:00-11:00

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen vastaanoton ohjaus- ja neuvontapuhelin

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen ohjaus- ja neuvontapalvelun puhelin

Puhelinnumerot

Palveluajat

Torstai:  08:15-09:00

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen toimisto

Osoitteet

Alasairaalankatu 3
37100 Nokia

Palveluajat

Toimisto avoinna
Maanantai-Perjantai:  08:00-11:00
Vastaanotot ajanvarauksella
Maanantai-Perjantai:  08:00-16:00

Mielenterveys- ja päihdepalvelut on tarkoitettu aikuisille yli 18 -vuotiaille nokialaisille.

Hoitoon hakeutuminen

Mielenterveyspalveluihin hakeudutaan pääsääntöisesti lääkärin lähetteellä. Lähetteen saat omalääkäriltä tai työ-/opiskelijaterveydenhuollosta. Lievissä masennus- tai ahdistusoireissa voit hakeutua Terveyskeskuksen asiantuntijahoitajan vastaanotolle.

Päihdepalveluiden psykososiaaliseen avopäihdehoitoon voit hakeutua oma-aloitteisesti tai hoitoon ohjattuna, jos sinulla tai läheiselläsi on päihteisiin tai peliriippuvuuteen liittyviä ongelmia varaamalla ajan sosiaalityöntekijälle. Psykososiaalista hoitoa varten ei tarvita lähetettä. Työmuotoina ovat yksilö-, perhe- ja verkostotyö.

Voit myös tiedustella hoitoon hakeutumisesta mielenterveys- ja päihdepalvelujen toimiston puhelinneuvonnasta sen aukioloaikoina.

Ohjaus- ja neuvontapuhelimesta ohjausta hoitoon liittyvissä asioissa

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen yhteinen neuvonta- ja ohjausaika on torstaisin klo 8.15-9. Vastaanotto ilman lähetettä on klo 9-10.

Voit ottaa yhteyttä, jos sinulla on

  • akuutti psykiatrinen kriisi tai päihteidenkäytöstä johtuva ongelmatilanne
  • huoli itsen tai omaisen voinnista
  • kuormittava elämäntilanne.

Jos olet ollut aiemmin asiakkaanamme tai sinulla on voimassa oleva asiakkuus, voit ottaa yhteyttä suoraan työntekijääsi tai toimistoon.

Kiireellistä hoitoa vaativissa tilanteissa päivystykseen

Kiireellistä hoitoa edellyttävissä psyykkisissä sairauksissa, häiriöissä, kriiseissä tai mielenterveyden ongelmissa on hakeuduttava päivystykseen, joko Nokian terveyskeskuksen kiirevastaanotolle tai sen ollessa suljettuna Taysin Acutaan.

Laitoskuntoutus

Laitoskuntoutus järjestetään tarvittaessa ostopalveluna päihdehuollon laitoksissa. Laitoskuntoutuksen kesto on 28 vrk. Ennen laitoskuntoutukseen hakeutumista varaa aika sosiaalityöntekijän vastaanotolle palvelutarpeen arviointia ja -suunnitelmaa sekä maksupäätöstä ja -sitoutumusta varten. Laitoskuntoutus järjestetään palvelutarpeen arvioinnissa esiin tulleen palvelun, tuen ja hoidon tarpeen perusteella.