Lapsiperheiden sosiaalityö

Lapsiperheiden sosiaalityö tukee lapsen ja nuoren hyvinvointia sekä vanhempia lapsen kasvatuksessa ja huolenpidossa. Lapsiperheiden sosiaalityöhön voit ottaa yhteyttä, kun tarvitset apua ja neuvontaa esimerkiksi lapsiperheen arjessa selviytymiseen, vanhemmuuteen, lapsen kehityksen ja hyvinvoinnin tukemiseen tai perheen vuorovaikutussuhteisiin.

Jokaisella kuntalaisella on oikeus palvelutarpeen arviointiin. Lapsiperheiden sosiaalipalveluiden työntekijät kartoittavat perheen kokonaistilannetta ja arvioivat palveluiden tarvetta yhdessä asiakkaan kanssa. Tarvittaessa tehdään yhteistyötä muiden lapsen kanssa työskentelevien henkilöiden kanssa asiakkaan suostumuksella.

Palvelutarpeen arviointia voidaan pyytää myös esim. päivähoidon tai koulun työntekijän, tai muun viranomaisen kanssa yhdessä tehtävällä lomakkeella Yhteydenotto sosiaalihuoltoon lapsen tuen tarpeen arvioimiseksi.

Palvelutarpeen arvioinnin jälkeen lapselle ja hänen perheelleen voidaan järjestää tarvittavaa apua lapsiperheiden sosiaalipalveluista.

Sosiaalitoimisto Harjukatu 21 37100 NOKIA Virastotalon 1. kerroksessa sijaitseva perusturvakeskuksen asiakaspalvelupiste on avoinna klo 9-11 sekä 12-15.

Osoitteet

Harjukatu 21
37100 Nokia

Palveluajat

Aukioloajat (Virastotalon ovet avoinna klo 9-15)
Maanantai-Perjantai:  09:00-11:00, 12:00-15:00

Yhteydenotto sosiaalihuoltoon tuen tarpeen arvioimiseksi

 

Voit tehdä yhteydenoton sosiaalihuoltoon sähköisellä lomakkeella. Sähköistä yhteydenottoa tehdessäsi sinun tulee tietää lapsen henkilötunnus. Tallennettuasi lomakkeen se ohjataan sosiaalihuollon ammattilaisten käsittelyyn ja kirjataan sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmään.

Yhteydenotto sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen

 

Tarvittaessa voit tehdä yhteydenoton tulostettavalla lomakkeella:

Yhteydenotto sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen (pdf)