Nuorten mielenterveyspalvelut

Nuorisotiimin puoleen voit kääntyä, mikäli nuoresi tarvitsee tukea psyykkisiin tai käyttäytymisen vaikeuksiin, sosiaalisiin suhteisiin tai elämänkriiseihin. Nuorisotiimissä työskennellään yksilö-, pari-, perhe- ja verkostotasolla. Työmuotoja ovat muun muassa ohjaus ja neuvonta, terapeuttiset keskustelu- ja tukikäynnit sekä psykologiset tutkimukset. Perheenjäsenten ja tukiverkoston mukana olo auttaa hoidon onnistumista. Työskentely alkaa nuoren ja perheen tilanteen selvittelyllä sekä hoidon ja tuen tarpeen arvioinnilla. Palveluita saat virka-aikaan. Nuorisotiimin asiakkuutta varten tarvitset viranomaisen lähetteen.

Jos nuoren vanhempana koet tuen tarvetta vanhemmuuden haasteisiin, parisuhteen tai perheen sisäisiin vuorovaikutuspulmiin, ole yhteydessä Perhekeskuksen ohjaus- ja neuvontapuhelimeen. Vanhemmuuden tuen saamiseksi ei tarvita erillistä lähetettä.

Kenelle palvelu on tarkoitettu ja millä ehdoin

13 – 17-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen.

Toimi näin

Nuorten neuvonta palvelee asiakkaita ja viranomaisia maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12-13 numerossa 044 486 1843.
Numerosta voi tiedustella asiakkuuden etenemistä tai muuta lähetteeseen liittyvää. Numerosta voit kysyä palveluohjausta tai muuta ohjausta nuoren tilanteeseen liittyen. Tähän numeroon voi myös jättää soittopyyntöjä työntekijöille.
Ajanvarauskysymyksissä tai aikojen siirtämisissä auttaa edelleen toimiston numero, joka vastaa arkisin klo 8-11 ja 12-14.

Palvelun maksullisuus 

Maksuton

Nuorten mielenterveyspalvelut ovat osa lasten ja nuorten psykososiaalisia palveluita.

Osoitteet

Maununkatu 10 A
37100 Nokia