Koulukuraattorit ja koulupsykologit

Koulukuraattorit ja koulupsykologit tukevat oppilaita erilaisissa kasvun ja kehityksen vaiheissa edistäen kaikkien oppilaiden hyvinvointia. Voit olla yhteydessä koulukuraattoreihin ja koulupsykologeihin sosiaalisen ja psyykkisen hyvinvointiin ja koulunkäynnin tukemiseen liittyvissä asioissa.
Koulukuraattorit ja koulupsykologit tekevät myös ennaltaehkäisevää työtä kouluyhteisössä kunkin oppilaitoksen erityispiirteet ja tarpeet huomioiden. Työhön kuuluu myös yhteistyö eri viranomaisten kanssa. Koulukuraattori- ja psykologipalveluita on saatavilla Nokialla kaikissa esiopetusryhmissä, ala- ja yläkouluilla sekä toisen asteen oppilaitoksissa.
Työntekijät tarjoavat esimerkiksi ohjausta ja konsultaatiota, tukikeskusteluja ja ryhmämuotoista tukea kasvatukseen, kehitykseen ja mielenterveyteen liittyvissä asioissa. Lisäksi koulupsykologi tekee oppimiseen ja koulunkäyntiin liittyviä tutkimuksia ja selvityksiä sekä tunne-elämään liittyvien asioiden kartoitusta. Asiakkuus perustuu aina oppilaan sekä tarpeen niin vaatiessa huoltajan suostumukseen. Alaikäinen oppilas voi saada palveluja myös huoltajan tietämättä ja huoltajalla ei ole oikeutta kieltää alaikäistä käyttämästä palveluita.

Kenelle palvelu on tarkoitettu ja millä ehdoin

Jokaisella oppilaalla tai hänen huoltajallaan on oikeus käyttää koulukuraattorin ja koulupsykologin palveluita hyvinvoinnin edistämiseksi. Työntekijät arvioivat tuen tarpeen ja sen kiireellisyyden yhteistyössä opiskelijan ja tarvittaessa hänen huoltajansa kanssa.

Toimi näin

Jokaiselle esiopetusryhmälle tai koululle/oppilaitokselle on nimetty oma koulupsykologi/koulukuraattori, joiden yhteystiedot löydät yksiköiden kotisivuilta. Voit olla yhteydessä koulupsykologiin tai koulukuraattoriin psyykkisen hyvinvointiin ja koulunkäynnin tukemiseen liittyvissä asioissa. Saat yhteyden työntekijöihin puhelimitse, sähköpostilla tai koulujen Wilma-ohjelman kautta. Lisäksi koulukuraattorin Chat-palvelu on käytettävissäsi torstaisin klo 15 - 16. Ottaessasi yhteyttä työntekijä keskustelee tilanteesta ja sopii jatkosuunnitelmasta kanssasi. Mikäli yhteydenottajana toimii muu kuin opiskelija itse, esimerkiksi opettaja, tarvitaan asiakkuuden aloittamiseen opiskelijan ja/tai hänen huoltajansa suostumus. Erillistä lähetettä ei tarvita.

Palvelun maksullisuus 

Maksuton

Koulukuraattorin chat-palvelu on käytettävissäsi to kello 15-16. Voit ottaa yhteyttä anonyymisti mikäli oma, kaverisi tai lapsesi hyvinvointi mietityttää.

 

Yhteydenotot puhelimitse, Wilman kautta tai sähköpostilla.

Koulu Koulukuraattori Koulupsykologi
Alhoniityn koulu Maiju Kunnas Veera Louhisuo
Emäkosken koulu Sari Arosarka Jenni Saranpää
Harjuniityn koulu Hanna Kiuru
Kankaantaan koulu Kaisa Juuti Veera Louhisuo
Koskenmäen koulu Sari Arosarka Sari Moilanen
Linnavuoren koulu Hanna Kiuru
Myllyhaan koulu Hanna Kiuru Veera Louhisuo
Nokian koulu Maiju Kunnas Sari Moilanen
Nokianvirran koulu Kaisa Juuti Jenni Saranpää
Siuron koulu Hanna Kiuru
Taivalkunnan koulu Maiju Kunnas Sari Moilanen
Tervasuon koulu Sari Arosarka Sari Moilanen
Tottijärven koulu

(Vahalahden yksikkö)

Maiju Kunnas Sari Moilanen
Tottijärven koulu Maiju Kunnas Sari Moilanen
Viholan koulu Maiju Kunnas Sari Moilanen
Nokian lukio Salla-Maria Lehtinen Eeva Yli-Peltola
Tredun Nokian toimipiste Salla-Maria Lehtinen Eeva Yli-Peltola