Koulukuraattorit ja koulupsykologit

Koulukuraattorit ja koulupsykologit tukevat oppilaita erilaisissa kasvun ja kehityksen vaiheissa edistäen kaikkien oppilaiden hyvinvointia. Voit olla yhteydessä koulukuraattoreihin ja koulupsykologeihin sosiaalisen ja psyykkisen hyvinvointiin ja koulunkäynnin tukemiseen liittyvissä asioissa.

Koulukuraattorit ja koulupsykologit tekevät myös ennaltaehkäisevää työtä kouluyhteisössä kunkin oppilaitoksen erityispiirteet ja tarpeet huomioiden. Työhön kuuluu myös yhteistyö eri viranomaisten kanssa. Koulukuraattori- ja psykologipalveluita on saatavilla Nokialla kaikissa esiopetusryhmissä, ala- ja yläkouluilla sekä toisen asteen oppilaitoksissa.

Työntekijät tarjoavat esimerkiksi ohjausta ja konsultaatiota, tukikeskusteluja ja ryhmämuotoista tukea kasvatukseen, kehitykseen ja mielenterveyteen liittyvissä asioissa. Lisäksi koulupsykologi tekee oppimiseen ja koulunkäyntiin liittyviä tutkimuksia ja selvityksiä sekä tunne-elämään liittyvien asioiden kartoitusta. Asiakkuus perustuu aina oppilaan sekä tarpeen niin vaatiessa huoltajan suostumukseen. Alaikäinen oppilas voi saada palveluja myös huoltajan tietämättä ja huoltajalla ei ole oikeutta kieltää alaikäistä käyttämästä palveluita.

Kenelle palvelu on tarkoitettu ja millä ehdoin

Jokaisella oppilaalla tai hänen huoltajallaan on oikeus käyttää koulukuraattorin ja koulupsykologin palveluita hyvinvoinnin edistämiseksi. Työntekijät arvioivat tuen tarpeen ja sen kiireellisyyden yhteistyössä opiskelijan ja tarvittaessa hänen huoltajansa kanssa.

Toimi näin

Jokaiselle esiopetusryhmälle tai koululle/oppilaitokselle on nimetty oma koulupsykologi/koulukuraattori, joiden yhteystiedot löydät yksiköiden kotisivuilta. Voit olla yhteydessä koulupsykologiin tai koulukuraattoriin psyykkisen hyvinvointiin ja koulunkäynnin tukemiseen liittyvissä asioissa. Saat yhteyden työntekijöihin puhelimitse, sähköpostilla tai koulujen Wilma-ohjelman kautta. Ottaessasi yhteyttä työntekijä keskustelee tilanteesta ja sopii jatkosuunnitelmasta kanssasi. Mikäli yhteydenottajana toimii muu kuin opiskelija itse, esimerkiksi opettaja, tarvitaan asiakkuuden aloittamiseen opiskelijan ja/tai hänen huoltajansa suostumus. Erillistä lähetettä ei tarvita.

Palvelun maksullisuus 

Maksuton

Koulu Koulukuraattori Koulupsykologi
Alhoniityn koulu Sanna Jutila Ronja Raitanen
Emäkosken koulu Sari Arosarka Marleena Piikkilä
Harjuniityn koulu Amanda Koskinen (1.-6.lk)
Kaisa Juuti (7.-9.lk)
Eeva Kettunen (1.-5.lk)
Roosa Frantsi (6.-9.lk)
Kankaantaan koulu Maiju Kunnas Ronja Raitanen (1.-2.lk)
Hannele Rusanen (3.-6.kl)
Koskenmäen koulu Mikko Mikkola
Linnavuoren koulu Amanda Koskinen Marleena Piikkilä
Myllyhaan koulu Sanna Jutila Ronja Raitanen
Nokian koulu Maiju Kunnas Eeva Kettunen
Nokianvirran koulu Hannele Rusanen
Rajasalmen koulu Sanna Jutila Ronja Raitanen
Siuron koulu Amanda Koskinen Marleena Piikkilä
Taivalkunnan koulu Sari Arosarka Marleena Piikkilä
Tervasuon koulu Mikko Mikkola
Tottijärven koulu Mikko Mikkola
Viholan koulu Mikko Mikkola
2. aste

 

Nokian lukio Kaisa Juuti (1.-2.lk)
Salla Silvennoinen (3.-4.lk)
Roosa Frantsi (1.-2.lk)
Eeva Yli-Peltola (3.-4.lk)
Tredun Nokian toimipisteet Salla Silvennoinen Eeva Yli-Peltola