Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhoitaja vastaa oppilaiden terveyden edistämisestä. Tähän kuuluu yksilölliset terveystarkastukset sekä moniammatillinen yhteistyö muun oppilashuollon kanssa. Terveydenhoitaja neuvoo ja ohjaa matalalla kynnyksellä monenlaisissa lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvissä asioissa.

Lapsi siirtyy kouluterveydenhuollon asiakkaaksi 6v-tarkastuksesta alkaen, koska esipetusvuonna hän on oikeutettu oppilashuollon  palveluihin. 6v-tarkastukseen aika varataan soittamalla lähikoulun terveydenhoitajalle.
Terveydenhoitajien yhteystiedot löydät erillisen linkin takaa sivun vasemmasta laidasta.

Määräaikaiset terveystarkastukset ja terveysneuvonta

Kouluterveydenhuoltoon kuuluvat vuosittaiset terveystarkastukset, joista alakoululla 1. ja 5. luokan terveystarkastukset ovat laajoja. Laajassa terveystarkastuksessa kouluterveydenhoitaja ja lääkäri arvioivat yhdessä oppilaan terveyden ja hyvinvoinnin lisäksi aina myös koko perheen hyvinvointia ja vanhemmat kutsutaan mukaan. Terveystarkastukseen sisältyy aina yksilöllinen terveysneuvonta.

Yläkoululaisten tarkastukset

Yläkoulun terveydenhoitaja kutsuu oppilaan terveystarkastukseen joka vuosi. Laaja terveystarkastus tehdään 8.luokalla. Tarkastukseen kuuluu sekä terveydenhoitajan että lääkärin tarkastus. Vanhemmat kutsutaan mukaan ensisijaisesti lääkärintarkastukseen.

Kun lapsi sairastuu

Mikäli lapsella on jokin akuutti vaiva tai tarvitset sairauden vuoksi lapsellesi lääkäriajan, ota yhteyttä terveyskeskukseen. Myös pienet sairaanhoidolliset toimenpiteet (kuten tikkien poistot)  hoituvat terveyskeskuksen kautta. Yhteystiedot terveyskeskuksen ajanvaraukseen löydät täältä.

Jos tarvitset työnantajalle selvityksen sairaan lapsen hoidosta, voit varata ajan hoitajan etävastaanotolle kansalaisen terveyspalvelun kautta HUOM! Ajanvaraus tehdään lapsen nimellä ja ajanvarauksen lisätietokenttään ilmoitetaan etävastaanotolle osallistuvan huoltajan sähköpostiosoite. Hoitaja lähettää ajanvarauksen yhteydessä ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen kutsulinkin etävastaanotolle, kun varattu videovastaanotto on alkamassa.

Jos teillä on hengitystieinfektion oireita tai epäilette covid-19-tartuntaa, toimintaohjeet löydätte täältä: Koronavirus – ajankohtaista tietoa ja ohjeita