Kasvatus- ja perheneuvonta

Kasvatus- ja perheneuvontaan kuuluvat lasten mielenterveyspalvelut ja perheneuvolapalvelut.

Lasten mielenterveyspalveluista saat apua silloin, kun sinulla herää huolta lapsen kehitykseen tai psyykkiseen kasvuun liittyen. Työskentely lapsen asioissa voi olla tutkimuksellista selvittelyä ja kuntoutuksen suunnittelua tai terapeuttista työskentelyä vastaanotolla. Palveluita saat virka-aikaan ja työskentely voi tapahtua perhekäynnein tai aikuisten tai lasten omien käyntien kautta.

Perheneuvolan puoleen voit kääntyä, mikäli raskauteen tai synnytykseen liittyvät seikat askarruttavat mieltäsi, perheesi on kohdannut elämänmuutoksia, kaipaat tukea kasvatukseen, vanhemmuuteen tai parisuhteeseen liittyvissä kysymyksissä. Perheneuvolan työmuotoihin kuuluvat keskustelu- ja tukikäynnit, terapeuttiset hoitokäynnit, puhelinneuvonta ja verkostoyhteistyö. Palveluita saat virka-aikaan.

Erillistä lähetettä ei tarvita lasten mielenterveyspalveluihin eikä perheneuvolaan.

Kenelle palvelu on tarkoitettu ja millä ehdoin

Lasten mielenterveyspalvelut on tarkoitettu 0-12-vuotiaille lapsille ja perheneuvolapalvelut 0-17-vuotiaiden lasten ja nuorten perheille.

Toimi näin

Perheneuvolan neuvonta palvelee asiakkaita ja viranomaisia maanantaisin ja torstaisin klo 9-10.
Numerosta voi tiedustella asiakkuuden etenemistä tai muuta lähetteeseen liittyvää, voi ilmoittautua asiakkuuteen, voi kysyä palveluohjausta tai muuta ohjausta tai neuvontaa perheen tilanteeseen liittyen. Tähän numeroon voi myös jättää soittopyyntöjä työntekijöille.

Ajanvarauskysymyksissä tai aikojen siirtämiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä myös Perhekeskuksen toimiston numeroon.

Palvelun maksullisuus 

Maksuton

Perhekeskus pitää sisällään lasten ja nuorten puheterapiapalvelut sekä perheneuvolan ja nuorisotiimin palvelut.

Osoitteet

Nokianvaltatie 25 F 1
37100 Nokia

Palveluajat

Maanantai-Perjantai:  08:00-16:00