70 vuotta täyttäneet koti- tai omaishoidon piirissä olevat

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos suosittelee neljänsien koronarokotteiden antamisen laajentamista niille iäkkäille henkilöille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muille iäkkäille, joiden terveydentila ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, että he eivät selviä ilman toisen ihmisen apua kotona. THL:n suositus perustuu ajantasaiseen koronaepidemian ja rokotteiden suojatehon seurantatietoihin sekä kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän lausuntoon.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa aikaisintaan 3 kuukautta kolmannen rokoteannoksen jälkeen.

Neljättä koronarokoteannosta ei toistaiseksi anneta, jos ikääntynyt on saanut aiemmin kolme rokoteannosta ja sairastanut koronavirustaudin.

Minkälainen henkilö kuuluu THL:n määrittelemään ryhmään iäkkäistä, jotka eivät selviä ilman toisen ihmisen apua kotona?

• Iäkäs henkilö, jonka terveydentila ja toimintakyky ovat selvästi alentuneet niin, että hän tarvitsee säännöllisesti apua kotona selvitäkseen.
  • Iäkäs henkilö, jolle harkitaan kotona pärjäämiseksi lisäapua, eli on odotettavissa, ettei hän sairastuttuaan selviä kotona
  • Avuntarpeen tulee liittyä hoivaan ja huolenpitoon. Avuntarpeella ei tässä tarkoiteta esimerkiksi pelkkää siivouspalvelun tai kaupan kotiinkuljetuksen käyttöä.
  • Apua voidaan tarjota kunnalliselta tai yksityiseltä taholta tai esimerkiksi omaisilta.
  • THL määrittelee asiaa toimintakyvyn, ei sairauksien perusteella. Sairaudet eivät vaikuta tässä kohden tarpeeseen rokottaa neljättä kertaa, ellei niiden lisäksi ole edellä kuvattua toimintakyvyn laskua.

Neljännellä rokoteannoksella pyritään estämään koronainfektion vaikutuksia ja turvaamaan kotona asuminen mahdollisimman pitkään.

Suositus ei koske omaishoitajia. Heidän rokottamisensa ei suojaa hoidettavaa mahdolliselta infektiolta.

Kotihoidon asiakkaat rokotetaan kotihoidon toimesta.

Ajanvaraus netissä

Varaa aika rokotukseen netissä: Kansalaisen terveyspalvelu, sähköinen ajanvaraus. Ajanvaraus vaatii tunnistautumisen.

HUOM! Mikäli olet tullut tälle sivulle Facebookissa olleen linkin kautta, sähköisen ajanvarauksen linkki (yllä) ei välttämättä toimi. Silloin kannattaa siirtyä selaimelle ja kirjoittaa nettiosoitteeksi nokia.terveytesi.fi jolloin ajanvaraussivusto aukeaa. Vika johtuu yhteensopivuusongelmasta.

Ohjevideo sähköiseen ajanvaraukseen

Ajanvaraus puhelimitse

Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai et käytä nettiä, voit varata ajan rokotukseen puhelimitse. Nokian kaupungin koronarokotusten ajanvarausnumero on 03 5652 1108. Ajanvaraus on avoinna tiistaisin klo 8-14.

Rokotusajan vaihtaminen

• Aika perutaan ensisijaisesti sähköisesti: Kansalaisen terveyspalvelu nettiosoitteessa nokia.terveytesi.fi sisäänkirjautumisen jälkeen kohdassa Ajanvaraukset.
  • Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai et voi käyttää nettiä, voit perua rokotuksen rokotusajanvarauksen puhelinpalvelussa tiistaisin klo 8-14 03 5652 1108.

Rokotuspaikka

Rokotukset annetaan Nuijamiestentien rokotuspisteessä osoitteessa Nuijamiestentie 9. Paikka on tuttu monille nokialaisille entisenä pääkirjaston väistötilana. Rokotuspisteen etuna ovat väljät tilat, laaja pysäköintialue, hyvä saavutettavuus ja esteetön kulku.

Ohjeet rokotukseen tulijalle

• Tule rokotuspisteelle vain terveenä.
  • Saavuthan paikalle sinulle varattuna aikana, korkeintaan 10 minuuttia etuajassa.
  • Käytä kasvomaskia. Desinfioi kädet kun tulet rokotuspaikalle ja kun lähdet pois.
  • Pidä muihin asiakkaisiin turvaväliä vähintään kaksi metriä.
  • Ota mukaan Kela-kortti ja ota se esille jo odottaessasi.
  • Pukeudu väljään vaatteeseen, josta on helppo nostaa hiha ylös.
  • Varaudu, että rokotuksen jälkeen on jäätävä vielä 15 minuutiksi seurantaan rokotuspaikalle.