70-79-vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat

THL suosittelee neljänsiä rokoteannoksia lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70–79-vuotiaille, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.

Neljänsillä rokoteannoksilla tehostetaan suojaa sairaalahoitoista tautia vastaan ja pyritään ennen kaikkea ehkäisemään iäkkäiden sairaalahoitoa sekä vähentämään koronaan liittyviä kuolemia.

Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

Ketkä kuuluvat riskiryhmään 1?

Olet riskiryhmässä 1, mikäli sinulla koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila:

• elinsiirto tai kantasolusiirto
  • aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
  • vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
  • vaikea krooninen munuaissairaus
  • vaikea krooninen keuhkosairaus
  • lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  • Downin oireyhtymä.

Lue tarkempi riskiryhmän määrittely: Riskiryhmä 1: Vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet tai tilat

Lisätietoa riskiryhmistä myös THL:n verkkosivuilta: Riskiryhmien koronarokotusten järjestys

Riskiryhmään kuuluminen tarkistetaan ja rokotusta ei anneta, jos et kuulu ryhmään.

Ketkä kuuluvat riskiryhmään 2?

Olet riskiryhmässä 2, mikäli sinulla koronavirustaudille altistava sairaus tai tila:

• Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma
  • Vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti)
  • Hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila
  • Immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen
  • Vaikea krooninen maksasairaus
  • Tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta
  • Uniapnea
  • Psykoosisairaus
  • Sairaalloinen lihavuus
  • Raskaus

Lue tarkempi riskiryhmän määrittely: Riskiryhmä 2: Vaikealle koronavirustaudille altistavat sairaudet tai tilat

Ajanvaraus netissä

Uusia aikoja tarjolla sähköisesti heti. Jos olet rokotusvuorossa, varaa aika rokotukseen ensisijaisesti netissä: Kansalaisen terveyspalvelu, sähköinen ajanvaraus. Ajanvaraus vaatii tunnistautumisen.

HUOM! Mikäli olet tullut tälle sivulle Facebookissa olleen linkin kautta, sähköisen ajanvarauksen linkki (yllä) ei välttämättä toimi. Silloin kannattaa siirtyä selaimelle ja kirjoittaa nettiosoitteeksi nokia.terveytesi.fi jolloin ajanvaraussivusto aukeaa. Vika johtuu yhteensopivuusongelmasta.

Ohjevideo sähköiseen ajanvaraukseen

Ajanvaraus puhelimitse

Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai et käytä nettiä, voit varata ajan rokotukseen puhelimitse. Nokian kaupungin koronarokotusten ajanvarausnumero on 03 5652 1108. Ajanvaraus on avoinna tiistaisin klo 8-14.

Tehosterokotusajan vaihtaminen

• Aika perutaan ensisijaisesti sähköisesti: Kansalaisen terveyspalvelu nettiosoitteessa nokia.terveytesi.fi sisäänkirjautumisen jälkeen kohdassa Ajanvaraukset.
  • Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai et voi käyttää nettiä, voit perua rokotuksen rokotusajanvarauksen puhelinpalvelussa tiistaisin klo 8-14 03 5652 1108.

Rokotuspaikka

Rokotukset annetaan uudessa Nuijamiestentien rokotuspisteessä osoitteessa Nuijamiestentie 9. Paikka on tuttu monille nokialaisille entisenä pääkirjaston väistötilana. Rokotuspisteen etuna ovat väljät tilat, laaja pysäköintialue, hyvä saavutettavuus ja esteetön kulku.

Ohjeet rokotukseen tulijalle

• Tule rokotuspisteelle vain terveenä.
  • Saavuthan paikalle sinulle varattuna aikana, korkeintaan 10 minuuttia etuajassa.
  • Käytä kasvomaskia. Desinfioi kädet kun tulet rokotuspaikalle ja kun lähdet pois.
  • Pidä muihin asiakkaisiin turvaväliä vähintään kaksi metriä.
  • Ota mukaan Kela-kortti ja ota se esille jo odottaessasi.
  • Pukeudu väljään vaatteeseen, josta on helppo nostaa hiha ylös.
  • Varaudu, että rokotuksen jälkeen on jäätävä vielä 15 minuutiksi seurantaan rokotuspaikalle.