Kaikkien 5-11-vuotiaiden lasten koronarokotukset

Kaikki 5-11-vuotiaat lapset voivat saada koronarokotteen.

5-11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Rokotukset on keskitetty neuvolaan (Pinsiöntie 46).

THL suosittelee rokotusta kaikille 5-11-vuotiaille lapsille

Kunnat voivat tarjota kaikille 5–11-vuotiaille koronarokotuksia. Valtioneuvosto muutti koronarokotuksia koskevaa asetusta 22.12. siten, että koronarokotuksen voivat Suomessa vastedes saada kaikki 5 vuotta täyttäneet. Asetus tuli voimaan 23.12.2021. Aiemmin koronarokotetta tarjottiin vain 5–11-vuotiaille, jotka kuuluvat vakavan koronavirustaudin riskiryhmään.

5-11-vuotiaat tulevat rokotukselle ensisijaisesti huoltajan kanssa. Huoltajat päättävät yhdessä lapsen rokottamisesta. Rokottamiseen tulee olla molempien huoltajien suostumus. Lapsen rokotteelle tuova huoltaja huolehtii siitä, että rokottamiselle on suostumus myös mahdollisilta muilta huoltajilta. Kirjallista suostumusta ei pyydetä.

Ajanvaraus netissä

Varaa aika rokotukseen netissä: Kansalaisen terveyspalvelu, sähköinen ajanvaraus 

HUOM! Mikäli olet tullut tälle sivulle Facebookissa olleen linkin kautta, sähköisen ajanvarauksen linkki (yllä) ei välttämättä toimi. Silloin kannattaa siirtyä selaimelle ja kirjoittaa nettiosoitteeksi nokia.terveytesi.fi, jolloin ajanvaraussivusto aukeaa. Vika johtuu yhteensopivuusongelmasta.

Ajanvaraus vaatii tunnistautumisen. Jos nettiajanvarauksessa ei ole tarjolla yhtään aikaa, ovat kaikki rokotusvuorot jo varattuja.

Ohjevideo sähköiseen ajanvaraukseen

Ajanvaraus puhelimitse

Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai et käytä nettiä, voit varata ajan rokotukseen puhelimitse. Lasten koronarokotusten ajanvarausnumero neuvolaan on 040-1334344. Ajanvaraus on avoinna arkisin klo 8-11.

Rokotuspaikka

Rokotukset annetaan neuvolan tiloissa osoitteessa Pinsiöntie 46.

Ohjeet rokotukseen tulijalle

  • Tule rokotuspisteelle vain terveenä.
  • Saavuthan paikalle sinulle varattuna aikana, korkeintaan 10 minuuttia etuajassa.
  • Käytä kasvomaskia. Desinfioi kädet kun tulet rokotuspaikalle ja kun lähdet pois.
  • Ota mukaan Kela-kortti ja ota se esille jo odottaessasi.
  • Lapsen on hyvä pukeutua vaatteeseen, josta on helppo nostaa hiha ylös, esim. T-paitaan.
  • Varaudu, että rokotuksen jälkeen on jäätävä vielä 15 minuutiksi seurantaan rokotuspaikalle.