12-17-vuotiaiden koronarokotukset

Kaikki 12-17-vuotiaat voivat saada ensimmäisen ja toisen koronarokotteen. Toisen rokotteen voi saada aikaisintaan 6 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotteesta.

THL suosittelee kolmansia annoksia riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille. Kolmas rokoteannos voidaan antaa 6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Kolmas annos voidaan antaa myös muille 12–17-vuotiaille, jos se on tarpeen erityisestä syystä, esimerkiksi rokotustodistusta varten.

Ensimmäisissä ja toisissa rokotuksissa käytetään Pfizer-Biontechin Comirnaty ja Modernan Spikevax -rokotteita saatavuuden mukaan. Alle 30-vuotiaille miehille annetaan toistaiseksi vain Pfizer-Biontechin Comirnaty -rokotetta varotoimena. Kolmantena rokotteena rokotetaan ainoastaan Pfizer-Biontechin Comirnaty rokotetta.

Ajanvaraus netissä

Varaa aika rokotukseen netissä: Kansalaisen terveyspalvelu, sähköinen ajanvaraus . Ajanvaraus vaatii tunnistautumisen.

HUOM! Mikäli olet tullut tälle sivulle Facebookissa olleen linkin kautta, sähköisen ajanvarauksen linkki (yllä) ei välttämättä toimi. Silloin kannattaa siirtyä selaimelle ja kirjoittaa nettiosoitteeksi nokia.terveytesi.fi jolloin ajanvaraussivusto aukeaa. Vika johtuu yhteensopivuusongelmasta.

Ohjevideo sähköiseen ajanvaraukseen

Ajanvaraus puhelimitse

Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai et käytä nettiä, voit varata ajan rokotukseen puhelimitse. Nokian kaupungin koronarokotusten ajanvarausnumero on 03 5652 1108. Ajanvaraus on avoinna tiistaisin klo 8-14.

Rokotusajan vaihtaminen

• Aika perutaan ensisijaisesti sähköisesti: Kansalaisen terveyspalvelu nettiosoitteessa nokia.terveytesi.fi sisäänkirjautumisen jälkeen kohdassa Ajanvaraukset.
  • Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai et voi käyttää nettiä, voit perua rokotuksen rokotusajanvarauksen puhelinpalvelussa tiistaisin klo 8-14 03 5652 1108.

Rokotuspaikka

Rokotukset annetaan uudessa Nuijamiestentien rokotuspisteessä osoitteessa Nuijamiestentie 9. Paikka on tuttu monille nokialaisille entisenä pääkirjaston väistötilana. Rokotuspisteen etuna ovat väljät tilat, laaja pysäköintialue, hyvä saavutettavuus ja esteetön kulku.

Ohjeet rokotukseen tulijalle

• Tule rokotuspisteelle vain terveenä.
  • Saavuthan paikalle sinulle varattuna aikana, korkeintaan 10 minuuttia etuajassa.
  • Käytä kasvomaskia. Desinfioi kädet kun tulet rokotuspaikalle ja kun lähdet pois.
  • Pidä muihin asiakkaisiin turvaväliä vähintään kaksi metriä.
  • Ota mukaan Kela-kortti ja ota se esille jo odottaessasi.
  • Pukeudu väljään vaatteeseen, josta on helppo nostaa hiha ylös.
  • Varaudu, että rokotuksen jälkeen on jäätävä vielä 15 minuutiksi seurantaan rokotuspaikalle.