Koronavirusrokotukset

Koronavirusrokotukset etenevät vaiheittain kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti. Nokian kaupunki tiedottaa rokotusjärjestelyistä sitä mukaa kun rokotuserien toimitukset varmistuvat. Koronarokotukseen pääsee vain ajanvarauksella. Ensimmäisen ja toisen rokotuksen väli on THL:n ohjeistuksen mukaisesti 12 viikkoa.

Käynnissä olevat rokotukset ja ajan varaaminen

Uusia aikoja avautuu varattaviksi useimmiten tiistaiaamuisin klo 8. Tarkemmat tiedot käynnissä olevista rokotuksista:

Ilmoittautuminen peruutusaikojen rokotusjonoon

Peruutusaikojen rokotusjonoon voivat ilmoittautua vain 18 vuotta täyttäneet nokialaiset, ja peruutusaikojen jono on tarkoitettu ensimmäisen rokotteen saaville. Voit päästä tätä kautta rokotukseen normaalia omaa vuoroasi aiemmin.

Tämä jono ei kuitenkaan korvaa normaalia rokotusvuoroasi, emmekä takaa että saat rokotteen ilmoittautumalla tälle listalle. Huolehdi siis ajan varaamisesta rokotukseen heti kun se on sinulle ikäsi puolesta mahdollista ja aikoja on vapaana.

Kutsu rokotukseen voi tulla ilmoittautuneille hyvinkin nopealla varoitusajalla.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautumislomake rokotusjonoon

Rokotusten eteneminen Nokialla

THL:n verkkosivut, koronarokotukset Suomessa:
Nokialaisten koronarokotuskattavuus (%) ikäryhmittäin
Nokialaisten koronarokotukset yhteensä

Rokotettava ryhmä Aloituksen aikataulu Tilanne 28.7.2021
Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö 1. vaihe (esim. terveysaseman kiirevastaanotto ja ikäihmisten asumispalveluyksiköiden henkilökunta) aloitettu tammikuussa 1. rokoteannos: valmis
2. rokoteannos: valmis
Ikäihmisten asumispalveluyksiköiden asukkaat (mm. Vihnuskoti) aloitettu tammikuussa 1. rokoteannos: valmis
2. rokoteannos: valmis
80 vuotta täyttäneet ja heidän omaishoitajansa aloitettu tammikuussa 1. rokoteannos: lähes valmis
2. rokoteannos: lähes valmis
70–79-vuotiaat ja heidän omaishoitajansa aloitettu maaliskuussa 1. rokoteannos: lähes valmis
2. rokoteannos: lähes valmis
60–69-vuotiaat aloitettu huhtikuussa 1. rokoteannos: käynnissä
50–59-vuotiaat aloitettu toukokuussa 1. rokoteannos: käynnissä
40–49-vuotiaat aloitettu toukokuussa 1. rokoteannos: käynnissä
30–39-vuotiaat aloitettu kesäkuussa 1. rokoteannos: käynnissä
25–29-vuotiaat aloitettu kesäkuussa 1. rokoteannos: käynnissä
Sairauden vuoksi vakavan koronavirustaudin riskiryhmään kuuluvat, riskiryhmät 1 ja 2, 12–64-vuotiaat riskiryhmä 1 aloitettu helmikuussa ja riskiryhmä 2 huhtikuussa, 12–15-vuotiaiden rokotukset aloitettu kesäkuussa 1. rokoteannos: lähes valmis
16 vuotta täyttäneet aloitettu heinäkuussa 1. rokoteannos: käynnissä

Taulukkoa päivitetään kahden viikon välein. Rokotusaikataulu on riippuvainen Nokialle saatavien rokotteiden määrästä.

Ajanvaraus netissä

Varaa aika rokotukseen netissä: Kansalaisen terveyspalvelu, sähköinen ajanvaraus

HUOM! Mikäli olet tullut tälle sivulle Facebookissa olleen linkin kautta, sähköisen ajanvarauksen linkki (yllä) ei välttämättä toimi. Silloin kannattaa siirtyä selaimelle ja kirjoittaa nettiosoitteeksi nokia.terveytesi.fi jolloin ajanvaraussivusto aukeaa. Vika johtuu yhteensopivuusongelmasta.

Ajanvaraus vaatii tunnistautumisen. Jos nettiajanvarauksessa ei ole tarjolla yhtään aikaa, ovat kaikki rokotusvuorot jo varattuja.

Ohjevideo sähköiseen ajanvaraukseen

Ajanvaraus puhelimitse

Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai et käytä nettiä, voit varata ajan rokotukseen puhelimitse. Nokian kaupungin koronarokotusten ajanvarausnumero on 03 5652 1108. Ajanvaraus on avoinna arkisin klo 8-14. Puhelimessa vastaa nauhoite, jos puhelimitse varattavat rokotusajat ovat täynnä.

Ohjeet rokoteajan vaihtamiseen ja perumiseen

Mikäli joudut vaihtamaan rokoteajan pakottavasta syystä, sinun täytyy ensin perua alkuperäinen aika ennen kuin varaat uuden ajan. Uuden ajan voit varata sitten, kun uusia aikoja on tarjolla.

Mikäli joudut pakottavasta syystä vaihtamaan tehosterokotusta varten saamasi ajan, sinun täytyy ensin perua alkuperäinen aika. Uuden ajan voit varata sitten, kun uusia aikoja on tarjolla – kuitenkin niin, että ensimmäisen ja toisen rokotteen annosväli tulee täyteen.

• Aika perutaan ensisijaisesti sähköisesti: Kansalaisen terveyspalvelu nettiosoitteessa nokia.terveytesi.fi sisäänkirjautumisen jälkeen kohdassa Ajanvaraukset.
  • Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai et voi käyttää nettiä, voit perua rokotuksen rokotusajanvarauksen puhelinpalvelussa 03 5652 1108.
  • Tehosterokotteeksi varatun Astra Zeneca -ajan voi poikkeuksellisesti perua niin, että jättää tulematta rokotuspisteelle. Uuden ajan toista rokotetta varten voi varata sitten, kun uusia aikoja on tarjolla.

Rokotuspaikka

Rokotukset annetaan uudessa Nuijamiestentien rokotuspisteessä osoitteessa Nuijamiestentie 9. Paikka on tuttu monille nokialaisille entisenä pääkirjaston väistötilana. Rokotuspisteen etuna ovat väljät tilat, laaja pysäköintialue, hyvä saavutettavuus ja esteetön kulku. Rokotuspiste sijaitsee heti sisäänkäynnin jälkeen oikealla puolella.

Kuva Nuijamiestentien rokotuspisteen julkisivusta. Sisäänkäynti tapahtuu samasta ovesta Tokmannin liiketilojen kanssa.
Kuva: Opa Latvala.

Ohjeet rokotukseen tulijalle

• Tule rokotuspisteelle vain terveenä.
  • Saavuthan paikalle sinulle varattuna aikana, korkeintaan 10 minuuttia etuajassa.
  • Käytä kasvomaskia. Desinfioi kädet kun tulet rokotuspaikalle ja kun lähdet pois.
  • Pidä muihin asiakkaisiin turvaväliä vähintään kaksi metriä.
  • Ota mukaan Kela-kortti ja ota se esille jo odottaessasi.
  • Pukeudu väljään vaatteeseen, josta on helppo nostaa hiha ylös.
  • Varaudu, että rokotuksen jälkeen on jäätävä vielä 15 minuutiksi seurantaan rokotuspaikalle.