Koronavirusrokotukset

Koronavirusrokotukset etenevät vaiheittain kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti. Nokian kaupunki tiedottaa rokotusjärjestelyistä säännöllisesti.

Käynnissä olevat rokotukset

Kaikki rokotettavat ryhmät voivat saada koronarokotuksen ilman ajanvarausta (katso rokotuspäivät alta) tai varaamalla ajan etukäteen netissä tai puhelimitse. Mikäli tulet ilman ajanvarausta, varauduthan pitempiaikaiseen ulkona jonottamiseen.

Koronarokotukseen ei tule kutsua, vaan kuntalaisten on hakeuduttava rokotukselle omatoimisesti.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin linjauksen mukaisesti kunnissa rokottamisen tärkein prioriteetti on edelleen kolmansien rokotusten eteneminen vanhemmasta nuorempaan ja riskiryhmien rokottaminen, vaikka rokotusjärjestys asetuksesta poistuukin.

Tarkemmat tiedot rokotettavista ryhmistä:

Ensimmäinen ja toinen rokote

Kolmas rokote

Neljäs rokote

Koronavirustaudin sairastaneen rokottautuminen

Walk in -rokotuspäivät eli koronarokotukset ilman ajanvarausta

Rokotuspäivien listaa päivitetään sitä mukaa kuin tulevat rokotuspäivät varmistuvat.

Tarkemmat tiedot tulevista walk in -rokotuspäivistä Nuijamiestentien rokotuspisteellä (Nuijamiestentie 9):

14.1. alkaen tarjoamme kaikille halukkaille influenssarokotuksia walk-in linjastojen yhteydessä niin kauan, kun rokotteita riittää.

Vk 4

• ke 26.1. klo 9-15.30
  • su 30.1. klo 9-15.30

Vk 5

• ke 2.2. klo 9-15.30
  • su 6.2. klo 9-15.30

Vk 6

• ke 9.2. klo 9-15.30
  • su 13.2. klo 9-15.30

Ajanvaraus netissä

Varaa aika rokotukseen netissä: Kansalaisen terveyspalvelu, sähköinen ajanvaraus

HUOM! Mikäli olet tullut tälle sivulle Facebookissa olleen linkin kautta, sähköisen ajanvarauksen linkki (yllä) ei välttämättä toimi. Silloin kannattaa siirtyä selaimelle ja kirjoittaa nettiosoitteeksi nokia.terveytesi.fi jolloin ajanvaraussivusto aukeaa. Vika johtuu yhteensopivuusongelmasta.

Ajanvaraus vaatii tunnistautumisen. Jos nettiajanvarauksessa ei ole tarjolla yhtään aikaa, rokotusajat ovat varattuja tai rokotusaikoja ei ole vielä avattu varattaviksi kyseiseen ajankohtaan.

Sähköisen ajanvarauksen kautta ei voi varata aikaa toiselle henkilölle.

Toisen koronarokotteen saaminen

Toisen rokotuksen voi saada aikaisintaan kuuden viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Jos olet saanut toisen rokotusajan pidemmälle kuin kuuden viikon päähän, voit halutessasi aikaistaa rokotusajankohtaa.

Toisen rokotuksen aikaistamiseen on kaksi tapaa:

• Voit varata ajan etukäteen sähköisesti osoitteessa nokia.terveytesi.fi. Sinun on ensin peruttava alkuperäinen aika kohdassa Ajanvaraukset. Uuden ajan voit varata vasta lähempänä sitä ajankohtaa, kun ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut kuusi viikkoa. Uusia aikoja avataan viikoksi tai kahdeksi kerrallaan rokotteiden saatavuuden mukaan.
  • Voit tulla ilman ajanvarausta walk in -rokotuslinjalle ennalta ilmoitettavina päivinä. Varaudu jonottamaan rokotusta.

Rokotuksen yhteydessä tarkistetaan, että ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Ohjevideo sähköiseen ajanvaraukseen

Ajanvaraus puhelimitse

Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai et käytä nettiä, voit varata ajan rokotukseen puhelimitse. Nokian kaupungin koronarokotusten ajanvarausnumero on 03 5652 1108. Ajanvaraus on avoinna tiistaisin klo 8-14. Puhelimessa vastaa nauhoite, jos puhelimitse varattavat rokotusajat ovat täynnä.

Rokotuspaikka

Rokotukset annetaan uudessa Nuijamiestentien rokotuspisteessä osoitteessa Nuijamiestentie 9. Paikka on tuttu monille nokialaisille entisenä pääkirjaston väistötilana. Rokotuspisteen etuna ovat väljät tilat, laaja pysäköintialue, hyvä saavutettavuus ja esteetön kulku. Rokotuspiste sijaitsee heti sisäänkäynnin jälkeen oikealla puolella.

Kuva Nuijamiestentien rokotuspisteen julkisivusta. Sisäänkäynti tapahtuu samasta ovesta Tokmannin liiketilojen kanssa.
Kuva: Opa Latvala.

Ohjeet rokotukseen tulijalle

• Tule rokotuspisteelle vain terveenä.
  • Saavuthan paikalle sinulle varattuna aikana, korkeintaan 10 minuuttia etuajassa.
  • Käytä kasvomaskia. Desinfioi kädet kun tulet rokotuspaikalle ja kun lähdet pois.
  • Pidä muihin asiakkaisiin turvaväliä vähintään kaksi metriä.
  • Ota mukaan Kela-kortti ja ota se esille jo odottaessasi.
  • Pukeudu väljään vaatteeseen, josta on helppo nostaa hiha ylös.
  • Varaudu, että rokotuksen jälkeen on jäätävä vielä 15 minuutiksi seurantaan rokotuspaikalle.

Rokotusten eteneminen Nokialla

THL:n verkkosivut, koronarokotukset Suomessa:
Nokialaisten koronarokotuskattavuus (%) ikäryhmittäin
Nokialaisten koronarokotukset yhteensä