Koronavirusrokotukset

Koronavirusrokotukset etenevät vaiheittain kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti. Nokian kaupunki tiedottaa rokotusjärjestelyistä säännöllisesti.

Käynnissä olevat rokotukset

Kaikki rokotettavat ryhmät voivat saada koronarokotuksen varaamalla ajan etukäteen netissä tai puhelimitse.

Koronarokotukseen ei tule kutsua, vaan kuntalaisten on hakeuduttava rokotukselle omatoimisesti.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin linjauksen mukaisesti kunnissa rokottamisen tärkein prioriteetti on edelleen rokotusten eteneminen vanhemmasta nuorempaan ja riskiryhmien rokottaminen, vaikka rokotusjärjestys asetuksesta poistuukin.

Katso tarkemmat tiedot klikkaamalla oman ikäryhmäsi tai riskiryhmäsi linkkiä – otsikot kertovat vain, monennenko rokotteen kyseinen ryhmä voi enimmillään saada.

Nokialla noudatetaan THL:n suositusta neljänsien koronarokotteiden ja syystalven tehosterokotteiden suhteen.

Pirkanmaalla noudatetaan THL:n koronarokotussuosituksia | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)

THL:n kansallisilla koronarokotussuosituksilla on vankka perusta – lue kooste suositusten taustatekijöistä – Tiedote – THL

Korona- ja influenssarokotteita saa Viholan rokotuspisteellä 22.12.2022 saakka. Vuoden 2023 alusta alkaen influenssa- ja 1.-4. koronarokotukset siirtyvät Vihnuksen terveysasemalle (Vihnuskatu 3).

Ensimmäinen ja toinen rokote

Kolmas rokote

Neljäs rokote

Koronavirustaudin sairastaneen rokottautuminen

Syksyn/talven 2022  tehosteannoksen kohderyhmät:.

• Kaikki 65-vuotta täyttäneet
  • 18-vuotta täyttäneet riskiryhmäläiset
  • 12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset

Tämän kohderyhmän osalta ohjeistus on 1.10.2022 alkaen

• 1 syksy-/talviannos varianttirokotteella loka-joulukuussa, tammikuussa 2023 ei tehosterokotuksia enää anneta
  • Annettuja rokoteannoksia tai sairastettuja tauteja ei lasketa
  • Aikaisintaan 3kk edellisestä rokotuksesta tai sairastetusta taudista
  • Rokotteen ottamista suositellaan yhdessä influenssarokotteen kanssa

Ajanvaraus netissä

Varaa aika rokotukseen netissä: Kansalaisen terveyspalvelu, sähköinen ajanvaraus . Ajanvaraus vaatii tunnistautumisen.

HUOM! Mikäli olet tullut tälle sivulle Facebookissa olleen linkin kautta, sähköisen ajanvarauksen linkki (yllä) ei välttämättä toimi. Silloin kannattaa siirtyä selaimelle ja kirjoittaa nettiosoitteeksi nokia.terveytesi.fi jolloin ajanvaraussivusto aukeaa. Vika johtuu yhteensopivuusongelmasta.

Sähköisen ajanvarauksen kautta ei voi varata aikaa toiselle henkilölle. Poikkeuksena vanhemmat voivat varata alle 10-vuotiaille ajan sähköisen ajanvarauksen kautta.

Ohjevideo sähköiseen ajanvaraukseen

Ajanvaraus puhelimitse

Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai et käytä nettiä, voit varata ajan rokotukseen puhelimitse. Nokian kaupungin koronarokotusten ajanvarausnumero on 03 5652 1108. Ajanvaraus on avoinna tiistaisin klo 8-14.

Rokotuspaikka

Rokotukset annetaan uudessa Nuijamiestentien rokotuspisteessä osoitteessa Nuijamiestentie 9. Paikka on tuttu monille nokialaisille entisenä pääkirjaston väistötilana. Rokotuspisteen etuna ovat väljät tilat, laaja pysäköintialue, hyvä saavutettavuus ja esteetön kulku. Rokotuspiste sijaitsee heti sisäänkäynnin jälkeen oikealla puolella.

Kuva Nuijamiestentien rokotuspisteen julkisivusta. Sisäänkäynti tapahtuu samasta ovesta Tokmannin liiketilojen kanssa.
Kuva: Opa Latvala.

Ohjeet rokotukseen tulijalle

• Tule rokotuspisteelle vain terveenä.
  • Saavuthan paikalle sinulle varattuna aikana, korkeintaan 10 minuuttia etuajassa.
  • Käytä kasvomaskia. Desinfioi kädet kun tulet rokotuspaikalle ja kun lähdet pois.
  • Pidä muihin asiakkaisiin turvaväliä vähintään kaksi metriä.
  • Ota mukaan Kela-kortti ja ota se esille jo odottaessasi.
  • Pukeudu väljään vaatteeseen, josta on helppo nostaa hiha ylös.
  • Varaudu, että rokotuksen jälkeen on jäätävä vielä 15 minuutiksi seurantaan rokotuspaikalle.

Rokotusten eteneminen Nokialla

THL:n verkkosivut, koronarokotukset Suomessa:
Nokialaisten koronarokotuskattavuus (%) ikäryhmittäin
Nokialaisten koronarokotukset yhteensä