Koronavirus: yhteystietoja

Ota meihin yhteyttä, kun tarvitset apua tai neuvoja koronavirukseen liittyvissä asioissa.

Jos epäilet koronatartuntaa, toimi näin

  • Tee koronaoirekysely Omaolo.fi-palvelussa. Tunnistaudu palveluun pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Mikäli oireittesi perusteella testaaminen on aiheellista, saat palvelun kautta tarkemmat ohjeet näytteen ottamisesta.
  • Voit myös ottaa puhelimitse yhteyttä Nokian kaupungin koronaneuvontanumeroon 03 5652 1105 (arkisin klo 8-18, viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 9-18).

On suositeltavaa, että kaikki joiden on mahdollista käyttää nettiä, ottaisivat ensisijaisesti yhteyttä Omaolo.fi-palvelun kautta. Lähetteen koronatestiin saa verkkopalvelun kautta vähintään yhtä nopeasti kuin puhelinyhteydenoton kautta.

Lisätietoa ja –ohjeita koronaviruksesta: koronavirus-sivusto.

Koronarokotusten ajantasainen tilanne

Infonumeroon 03 5652 1150 soittamalla voit kuunnella ajantasaisen, nauhoitetun tiedotteen Nokialla käynnissä olevista koronarokotuksista.

Ikäihmisten palvelut

Ikäneuvo- Ikäihmisten neuvontapuhelin 040 733 3949
ma-pe klo 8.30-16.30
Ikäneuvo on ikäihmisten yleinen neuvontapuhelin, josta saa apua arjen isoihin ja pieniin pulmiin.

Ikäihmisten chat-palvelu
ma-pe klo 9-15
Voit kysyä esimerkiksi palveluihin hakeutumisesta, kotihoidosta ja kotihoidon tukipalveluista sekä omaishoidosta tai asumisen asioista.

Perhepalvelut

Lapsiperheiden neuvonta- ja ohjauspuhelin 050 3958 877
ma-pe klo 10-12
Voit soittaa, mikäli perheessäsi tai parisuhteessasi on pulmia, joiden ratkaisuun kaipaisit apua. Soita myös jos olet huolissasi lapsesi käyttäytymisestä tai hyvinvoinnista tai jos sinulla on huolia liittyen meneillään olevaan epidemiaan ja kaipaat tukea ajatusten kanssa selviämiseen.

Lapsiperheiden ja työikäisten Chat-palvelut
Voit saada yleisluonteisia neuvoja lapsiperheiden palveluihin liittyvissä asioissa tai neuvoja sosiaalipalveluista ja etuuksista. Chatissa ei käytetä henkilötietoja eikä sitä kautta voi varata aikaa.

Valtakunnalliset numerot ja Chat

Koronahuolien keskusteluapu
Jos olet ahdistunut tai peloissasi koronaviruspandemian vuoksi, Sinua palvelee ympäri vuorokauden valtakunnallinen kriisipuhelin 09 2525 0111.

Valtakunnallinen koronaneuvontanumero
Neuvontapuhelin palvelee numerossa 029 553 5535 arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Numerosta saa yleistä tietoa koronaviruksesta, mutta ei terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Maksuton koronahuoli-chat
Koronahuoli-chat on kaikille suomalaisille avoin, maksuton kahdenkeskinen chat- eli keskustelupalvelu, jossa sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset HUS Psykiatriasta vastaavat kysymyksiin. Chatissa asioidaan anonyymisti, eikä siitä muodostu hoitosuhdetta. Koronahuoli-chat on avoinna ma-to klo 12-16 ja pe klo 12-15. Koronahuoli-chatin löydät osoitteesta mielenterventerveystalo.fi.

Sivu on päivitetty 8.1.2021.