Koronavirus: yhteystietoja

Nokian kaupunki on koronavirustilanteesta johtuen avannut uusia palvelunumeroita tai laajentanut aiempien numeroiden aukioloaikoja sekä lisännyt Chat-palveluja. Ota meihin yhteyttä, kun tarvitset apua tai neuvoja.

Terveyspalvelut

Koronaviruksen hoidontarpeen arviointi 03 5652 1105
ma-pe 8-20 ja la-su sekä arkipyhät klo 9-20
Soita numeroon, jos sinulla on hengitystietulehduksen oireita ja olet palannut ulkomailta 14 vuorokauden sisällä tai olet ollut lähikontaktissa varmistetun koronavirustapauksen kanssa tai teet sosiaali- ja terveydenhuollossa välitöntä potilastyötä.

Ota yhteyttä myös, jos sinulle tulee vakavia hengitystieoireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee, etkä enää pärjää kotona. Suuri osa koronavirukseen sairastumisista on lieviä ja silloin voi jäädä sairastamaan kotiin, eikä tarvitse ottaa yhteyttä terveyspalveluihin.

Taysin koronavirus-neuvontanumero 03 311 65333
vuorokauden ympäri
Voit ottaa yhteyttä yllä mainituin kriteerein, kun Nokian neuvontanumero on suljettuna.

Koronahuolien keskusteluapu 050 395 6266
ma-pe klo 9-11
Jos olet ahdistunut tai peloissasi koronaviruspandemian vuoksi, saat numerosta keskusteluapua. Voit ottaa yhteyttä myös nimettömästi. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Ympäri vuorokauden palvelee valtakunnallinen kriisipuhelin 09 2525 0111.

Ikäihmisten palvelut

Ikäihmisten neuvontanumero 044 486 1729
ma-pe klo 8-15
Numerossa neuvotaan ikäihmisiä koronaviruspandemian aikana.

Ikäihmisten chat-palvelu
ma-pe klo 9-15
Voit kysyä esimerkiksi palveluihin hakeutumisesta, kotihoidosta ja kotihoidon tukipalveluista sekä omaishoidosta tai asumisen asioista.

Kauppa- ja apteekkipalvelut riskiryhmille 040 1334459
ma-pe klo 8-11 ja 12-15
Riskiryhmien kauppa- ja apteekkiasiointi tulee ensisijaisesti hoitaa omaisten ja tuttavien avulla. Lisäksi voi hyödyntää kauppojen tilaus- ja kotiinkuljetuspalveluita. Mikäli riskiryhmässä olevan henkilön asiointia ei ole mahdollista järjestää muulla tavalla, voi ottaa yhteyttä palvelunumeroon.

Perhepalvelut

Työikäisten neuvonta- ja ohjauspuhelin 044 486 1730
ma-pe klo 9-15
Sosiaalipalvelujen neuvonta auttaa, kun tarvitset ohjausta ja neuvontaa talouteen ja etuuksiin tai psykososiaalista tukea elämänhallinnan kysymyksissä.

Lapsiperheiden neuvonta- ja ohjauspuhelin 050 3958 877
ma-pe klo 9-15
Voit soittaa, mikäli perheessäsi tai parisuhteessasi on pulmia, joiden ratkaisuun kaipaisit apua. Soita myös jos olet huolissasi lapsesi käyttäytymisestä tai hyvinvoinnista tai jos sinulla on huolia liittyen meneillään olevaan epidemiaan ja kaipaat tukea ajatusten kanssa selviämiseen.

Lapsiperheiden ja työikäisten Chat-palvelut
Voit saada yleisluonteisia neuvoja lapsiperheiden palveluihin liittyvissä asioissa tai neuvoja sosiaalipalveluista ja etuuksista. Chatissa ei käytetä henkilötietoja eikä sitä kautta voi varata aikaa.