Koronavirus: yhteystietoja

Nokian kaupunki on koronavirustilanteesta johtuen avannut uusia palvelunumeroita tai laajentanut aiempien numeroiden aukioloaikoja sekä lisännyt Chat-palveluja. Ota meihin yhteyttä, kun tarvitset apua tai neuvoja.

Terveyspalvelut

Jos epäilet koronatartuntaa, toimi näin:

-Tee korona-oirekysely Omaolo.fi-palvelussa. Tunnistaudu palveluun pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Mikäli oireittesi perusteella testaaminen on aiheellista, saat palvelun kautta tarkemmat ohjeet näytteen ottamisesta.

-Voit myös ottaa puhelimitse yhteyttä Nokian kaupungin koronaneuvontanumeroon 03 5652 1105 (arkisin klo 8-20, viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 9-20).

Nokian terveyspalveluista toivotaan, että kaikki, joiden on mahdollista käyttää nettiä, ottaisivat ensisijaisesti yhteyttä Omaolo.fi-palvelun kautta. Lähetteen koronatestiin saa verkkopalvelun kautta yhtä nopeasti kuin puhelinyhteydenoton kautta.

Lisätietoa ja –ohjeita koronaviruksesta:

Taysin koronavirus-neuvontanumero 03 311 65333
vuorokauden ympäri
Voit ottaa yhteyttä kiireisissä koronavirus-asioissa, kun Nokian neuvontanumero on suljettuna.

Koronahuolien keskusteluapu
Jos olet ahdistunut tai peloissasi koronaviruspandemian vuoksi, Sinua palvelee ympäri vuorokauden valtakunnallinen kriisipuhelin 09 2525 0111.

Ikäihmisten palvelut

Ikäihmisten neuvontanumero 044 486 1729
ma-pe klo 8-15
Numerossa neuvotaan ikäihmisiä koronaviruspandemian aikana.

Ikäihmisten chat-palvelu
ma-pe klo 9-15
Voit kysyä esimerkiksi palveluihin hakeutumisesta, kotihoidosta ja kotihoidon tukipalveluista sekä omaishoidosta tai asumisen asioista.

Kauppa- ja apteekkipalvelut riskiryhmille 040 1334459
ma-pe klo 8-11 ja 12-15
Riskiryhmien kauppa- ja apteekkiasiointi tulee ensisijaisesti hoitaa omaisten ja tuttavien avulla. Lisäksi voi hyödyntää kauppojen tilaus- ja kotiinkuljetuspalveluita. Mikäli riskiryhmässä olevan henkilön asiointia ei ole mahdollista järjestää muulla tavalla, voi ottaa yhteyttä palvelunumeroon.

Perhepalvelut

Lapsiperheiden neuvonta- ja ohjauspuhelin 050 3958 877
ma-pe klo 9-15
Voit soittaa, mikäli perheessäsi tai parisuhteessasi on pulmia, joiden ratkaisuun kaipaisit apua. Soita myös jos olet huolissasi lapsesi käyttäytymisestä tai hyvinvoinnista tai jos sinulla on huolia liittyen meneillään olevaan epidemiaan ja kaipaat tukea ajatusten kanssa selviämiseen.

Lapsiperheiden ja työikäisten Chat-palvelut
Voit saada yleisluonteisia neuvoja lapsiperheiden palveluihin liittyvissä asioissa tai neuvoja sosiaalipalveluista ja etuuksista. Chatissa ei käytetä henkilötietoja eikä sitä kautta voi varata aikaa.