Koronapassi

Pirkanmaalla on käytössä koronapassi. Koronapassia voidaan kysyä sisätiloissa järjestettävissä tapahtumissa, kuten konserteissa, teatterissa ja urheilutapahtumissa. Koronatodistusta näyttämällä voi päästä sisään esimerkiksi ravintolaan tai yökerhoon, joka edellyttää asiakkailta sitä.

Yritys tai tapahtumanjärjestäjä saa itse päättää, vaatiiko se asiakkaalta koronapassia vai noudattaako se tilaisuutta tai toimintaa koskevia koronarajoituksia. Koronapassia voidaan Suomessa vaatia yli 16-vuotiailta henkilöiltä.

Mikä on koronapassi?

Koronapassina toimii Omakannasta ladattava EU:n koronatodistus. Todistuksen saa, kun molemmat rokotukset on otettu, koronatauti on sairastettu kuuden kuukauden sisällä tai kun tuoreen koronatestin tulos on negatiivinen. Koronatestin ottamisesta saa olla kulunut korkeintaan 72 tuntia.

Koronanäytteenotto passia varten

Huomioithan, että julkisesta terveydenhuollosta ei järjestetä täysi-ikäiselle henkilölle koronanäytteenottoa koronapassia varten, vaan henkilön tulee hakeutua näytteenottoon yksityisen palveluntuottajan kautta. Julkinen terveydenhuolto tarjoaa koronatestauksen vain, jos täysi-ikäisellä henkilöllä on todistus siitä, ettei hän voi terveydellisistä syistä ottaa koronarokotteita.

Mikäli alle 18-vuotias henkilö tarvitsee koronapassia varten COVID-näytteenoton, näyte tarjotaan julkisen terveydenhuollon kautta. Noudata tällöin koronatestiin hakeutumisen ohjeita. Koronapassia saa Suomessa vaatia vain 16 vuotta täyttäneeltä henkilöltä.

Tallenna tai tulosta todistus itsellesi Omakannasta

1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.
  3. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

Toisen henkilön voi valtuuttaa käyttämään Omakantaa omasta puolestaan.

Jos et voi saada koronapassia Omakannasta

Mikäli et voi saada todistusta Omakannasta, voit pyytää koronatodistuksen/-passin kaupungin terveyspalveluista. Huom! Ethän turhaan kuormita terveydenhuoltoa vaan pyydät passin terveyspalveluista vain, jos Omakannan käyttäminen on mahdotonta.

Ota tällöin yhteyttä koronaviruksen hoidontarpeen arviointinumeroon 03 5652 1105 (arkisin klo 8-18 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 9-18) tai kiireettömän hoidon ajanvarauksen numeroon 03 565 21100 (ma-pe klo 8-14).

Koronapassin ja -todistuksen lähettämisen viive pyynnöstä on noin kaksi viikkoa. Koronapassia kannattaakin tiedustella hyvissä ajoin.

Ulkomailla rokotetut nokialaiset

Mikäli Nokialla asuva henkilö on rokotettu ulkomailla, koronatodistuksen voi saada toimittamalla Vihnuksen terveysaseman infopisteelle alkuperäiset dokumentit koronarokotuksista. Toimistossa otetaan kopiot dokumenteista ja todistus postitetaan kotiin. Viive on noin kaksi viikkoa. Huomioitavaa on, että todistuksia ei laadita Nokialla lomamatkalla oleville henkilöille.