Isyyden selvittäminen

Isyys on mahdollista tunnustaa neuvolakäyntien yhteydessä ennen lapsen syntymää. Ennalta tunnustettu isyys on mahdollista peruuttaa kirjallisesti 30 päivän kuluessa lapsen syntymästä. Epäselvissä tilanteissa tai muutoin niin halutessa isyys selvitetään ja tunnustetaan lastenvalvojan luona

lapsen syntymän jälkeen. Yhteyden voi ottaa äiti tai mies. Isyyden tunnustamisella vahvistetaan lapsen ja hänen isänsä välinen sukulaisuussuhde. Isyyden vahvistumisen jälkeen lapselle on mahdollista antaa isän sukunimi, ja isälle tulee elatusvastuu lapsesta. Tällä pyritään edistämään lapsen oikeutta tietää molemman biologiset vanhempansa.

Kenelle palvelu on tarkoitettu ja millä ehdoin

Avioliiton ulkopuolella syntyneet lapset ja epäselvät isyydet

Toimi näin

Isyys on mahdollista tunnustaa neuvolakäyntien yhteydessä ennen lapsen syntymää. Epäselvissä tilanteissa tai muutoin niin halutessa isyys selvitetään ja tunnustetaan lastenvalvojan luona lapsen syntymän jälkeen. Ota yhteyttä äitiys- ja lastenneuvolan terveydenhoitajaan puhelimitse. Lastenvalvojalle voit varata ajan puhelimitse puh. 050 3958 744 ma-pe klo 11-12 tai lähettää ajanvarauspyynnön sähköpostilla.

Palvelun maksullisuus 

Maksuton

Sosiaalitoimisto Harjukatu 21 37100 NOKIA Virastotalon 1. kerroksessa sijaitseva perusturvakeskuksen asiakaspalvelupiste on avoinna klo 9-11 sekä 12-15.

Osoitteet

Harjukatu 21
37100 Nokia

Palveluajat

Aukioloajat (Virastotalon ovet avoinna klo 9-15)
Maanantai-Perjantai:  09:00-11:00, 12:00-15:00