Lasten ja koululaisten vaalit

Nokialla ennakkoäänestys järjestetään ensimmäisen kerran kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa, ja aikuisten ohella myös lapset pääsevät äänestämään. Lasten ja koululaisten vaaleissa äänestetään kirjaston tulevasta ohjelmasta. 

Lasten äänestyspaikka rakennetaan aikuisten äänestyspaikan kanssa yhdistettyyn Paja ja Mylly -tilaan kirjaston 1. kerrokseen, ja se on auki koko ennakkoäänestysajan keskiviikosta 22.3. tiistaihin 28.3. arkisin klo 9-20 ja viikonloppuna klo 10-16.  

Kouluikäisillä lapsilla on mahdollisuus ottaa kantaa siihen, kenet seuraavista kirjailijoista he kaikkein eniten haluaisivat vieraaksi Nokialle: 1) Kallioniemi, Tuula (esim. Reuhurinne-sarja), 2) Meresmaa, J. S. (esim. Mifonki- ja Ursiini-sarjat), 3) Mäkipää, Jari (esim. Etsiväkerho Hurrikaani- ja Masi Tulppa -sarjat) vai 4) Palviainen, Jukka-Pekka (esim. Allu- ja Kosonen-sarjat). 

 Alle kouluikäiset äänestävät puolestaan toiminnallisen satutunnin kaikkein mieluisimmasta aiheesta: 1) viidakon eläimet, 2) avaruus, 3) merirosvot vai 4) prinsessat ja sankarit. Eniten ääniä saanut satutunti järjestetään osana kirjaston ensi syksyn ohjelmaa. 

Äänestys on tarkoitettu erityisesti oman aikuisen kanssa äänestämään tuleville lapsille. Mikäli haluaisitte tulla äänestämään isommalla porukalla, toivomme etukäteisyhteydenottoa, jotta osaamme varata paikalle riittävästi lasten omia vaalitoimitsijoita.  

Lisätiedot:
keskusvaalilautakunnan sihteeri, lakimies Minni Leskinen,
puh. +358 40 549 7245, minni.leskinen@nokiankaupunki.fi