Kaupungin vuokra-asunnot ja Nokian asumisoikeusasunnot

Nokian kaupungilla on omistuksessa vuokra-asuntoja, joiden vuokraamisesta vastaa tilapalveluiden kiinteistöhallinto. Kaupungin vuokra-asuntoja sijaitsee Haaviston alueella, Tottijärvellä sekä keskustan tuntumassa.

Kenelle palvelu on tarkoitettu ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Asukasvalinnasta huomioidaan ensisijaisesti kiireellisimmässä asunnon tarpeessa olevat, varallisuudeltaan rajoittuneet ja pienituloisimmat hakijat. Hakijan elämäntilanne huomioidaan asukasvalinnassa.

Asiakkaan hakiessa ARA-vuokra-asuntoa, on hakijan täytettävä asunnon tarpeelle, varallisuudelle ja tuloille asetetut valintaperusteet. Hakemukseen tulee liittää verotiedot ja selvitys kuukausituloista.

Toimi näin

Asuntohakemuksen voi tulostaa Nokian kaupungin sivuilta ja tuoda sen tilapalveluiden toimistoon tai hakea hakemuksen tilapalveluiden toimistosta. Mikäli kaupungilla vapautuu sopiva asunto hakijan tarpeisiin, otetaan hakijaan yhteyttä puhelimitse.

Palvelun maksullisuus

Maksullinen

Asuntohakemuksen jättäminen on maksutonta.

Nokian alueen asumisoikeusasunnot

Asumisoikeusasuminen on vaihtoehto vuokra- tai omistusasumiselle. Maksamalla asumisoikeusmaksun ja sen jälkeen kuukausittain käyttövastiketta, saat oikeuden hallita asuntoa. Asumisoikeusmaksu on 15 % haettavan asunnon kokonaisarvosta. Luopuessasi asumisoikeusasunnosta, saat takaisin maksamasi asumisoikeusmaksun rakennusindeksillä tarkistettuna. Tulorajoja ei ole, mutta hakijalla saa olla varallisuutta enintään 50 % hankittavan asumisoikeusasunnon arvosta. Hakija ei myöskään saa omistaa hakualueella omistusasuntoa eikä hänellä saa olla varallisuutta sen hankintaan. Varallisuusrajat eivät koske yli 55-vuotta täyttäneitä henkilöitä eikä asumisoikeusasunnon vaihtajia. Asumisoikeusasuntoja voi hakea 18-vuotta täyttänyt henkilö.

Asumisoikeusasuntoon hakeminen

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitset järjestysnumeron, jonka saat Nokialla sijaitseviin asumisoikeusasuntoihin Nokian kaupungin tilapalveluista. Järjestysnumero on kuntakohtainen.

Voit hakea järjestysnumeron sähköisellä järjestysnumerohakemuksella tai täyttää paperisen hakemuksen, jonka saat Nokian kaupungin tilapalveluiden toimistosta. Hakemuksen jätettyäsi, saat järjestysnumeron hakemuksessa antamaasi sähköpostiin muutaman päivän kuluessa. Mikäli käytössäsi ei ole sähköpostiosoitetta, lähetetään järjestysnumero kirjeitse hakemuksessa ilmoittamaasi postiosoitteeseen.

Lisätietoja asumisoikeusasumisesta saat tilapalveluista tai asumisoikeusyhtiöiltä.

Nokian alueella asumisoikeusasuntoja omistavat yhtiöt

TA-Asumisoikeus Oy

YH-asumisoikeus Länsi Oy

Muutokset 1.9.2023 alkaen

Uutta järjestysnumeroa haetaan ARA:n järjestysnumeropalvelusta. Uusi numero on voimassa kaksi (2) vuotta. Yhdellä hakijalla voi olla vain yksi voimassa oleva numero.
Siirtymäaikana 1.9.2023-31.12.2023 ovat voimassa vanhat kuntien lähettämät järjestysnumerot sekä ARA:n järjestysnumerot. Siirtymäaikana kuntien lähettämät järjestysnumerot ovat etusijalla asuntoa haettaessa. 31.12.2023 Kuntien järjestysnumerojen voimassaoloaika päättyy.