Ympäristökasvatusviikko

Ympäristönsuojeluyksikkö toteuttaa kestävää kehitystä mm. koordinoimalla vuosittain järjestettävän ympäristökasvatusviikon. Viikon tehtävänä on tutustuttaa lapset ja nuoret ympäristöön, luontoon, kierrätykseen, kestävään kehitykseen ja ympäristöteknologiaan liittyviin aiheisiin eri näkökulmista. Viikon avulla halutaan edistää lasten ympäristötietoisuutta ja opastaa heitä kestäviin elämäntapoihin sekä luonnon arvostukseen. Ohjelma on maksutonta päiväkodeille, perhepäivähoitajille, esikouluille, ala- ja yläkouluille, lukiolle sekä ammattiopistolle.

Vuoden 2019 ympäristökasvatusviikon teemana oli kiertotalous. Aihetta käsiteltiin monipuolisesti mm. luentojen, tapahtumien ja yritysvierailujen kautta. Vuonna 2019 viikon ohjelmaan osallistui yli 1600 nokialaista lasta ja nuorta.

Vuoden 2020 ympäristökasvatusviikko järjestetään jälleen syyskuussa. Teemana on tänä vuonna vesistöt. Ohjelma päivittyy verkkosivulle elokuussa 2020.

 

 

 

Lasten luontotaideteoksia, Aleksi on tehnyt teoksen nimeltä "Ympyrä"Lasten luontotaideteoksia, Aarre on tehnyt teoksen nimeltä "Omenakarkki"Lasten luontotaideteoksia, Jade on tehnyt teoksen nimeltä "Lumiukkomaa"

 

Ympäristökasvatusviikon satoa vuodelta 2017 ”Taidenäyttely lähimetsässä”