Walk in -rokotukset jatkuvat – rokotuksen voi saada ilman ajanvarausta nyt myös Linnavuoressa


Ensimmäisen koronarokotteen voi saada Nokialla ilman ajanvarausta myös elokuussa. Walk in -rokotuslinja on auki Nuijamiestentien rokotuspisteellä torstaina 5.8., sunnuntaina 8.8. sekä torstaina 12.8. klo 9–15. Lisäksi Linnavuoren koulun liikuntasaliin avataan erillinen walk in -rokotuspiste keskiviikoksi 18.8. klo 12–18 väliseksi ajaksi.

Kuvassa on pöydällä koronarokotteita ja hoitajan kädessä yksi rokote.
Kuva: Opa Latvala

Nokialla on jatkossa mahdollista saada ensimmäinen rokote ilman ajanvarausta kahdessa eri rokotuspisteessä. Nuijamiestentien rokotuspisteen lisäksi Linnavuoren koulun liikuntasaliin (Linnavuorentie 17) avataan erillinen walk in -rokotuspiste keskiviikoksi 18.8. klo 12–18 väliseksi ajaksi.

Rokotusajan voi edelleen myös varata etukäteen netissä tai puhelimitse. Koronarokotuksen voivat tällä hetkellä saada kaikki 16 vuotta täyttäneet sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 12 vuotta täyttäneet nokialaiset. Perusterveiden 12–15-vuotiaiden rokotuksia ei ole voitu aloittaa, sillä valtioneuvoston ja sosiaali- ja terveysministeriön asetus ei ole tullut voimaan.

Rokotusten annosväli 12 viikkoa – rokotteita ei jää yli

Rokotusten annosväli Nokialla on edelleen 12 viikkoa. Annosvälistä on linjannut kaupungin rokotustyöryhmä yhdessä lääketieteellisen johdon kanssa.

”Rokotteiden saatavuus on yhä turvattava ensimmäisen rokotuksen saaville. Yhtäkään rokotetta ei tällä hetkellä mene hukkaan, eikä annosvälin lyhentäminen siksi ole mahdollista”, vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen kertoo.

Rokotusten annosväliä voi lyhentää vain, jos on lähdössä ulkomaille töihin tai opiskelemaan tai aloittamassa syöpähoidot. Jos annosväliä joutuu näistä syistä lyhentämään, asiakas voi olla yhteydessä rokotusten puhelinajanvaraukseen numeroon 03 5652 1108, joka palvelee tiistaisin klo 8–14.

Perutun tehosterokotusajan tilalle saa varattua uuden vasta kun annosväli tulossa täyteen

Jos tehosterokotusajan joutuu pakottavasta syystä perumaan, uuden ajan voi varata vasta lähempänä sitä ajankohtaa, kun ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut 12 viikkoa.

”Avaamme aikoja varattaviksi viikoksi tai kahdeksi kerrallaan sen mukaan, miten tiedämme saavamme Nokialle lisää rokotteita. Tästä syystä sähköisessä ajanvarauksessa ei näy sen pidemmälle vapaita aikoja. Aikaa varatessa täytyy siis itse huolehtia siitä, että 12 viikon annosväli tulee täyteen”, Heidi Leppänen toteaa.

Lisätietoja: Koronarokotukset Nokialla