Walk in -koronarokotukset jatkuvat, raskaana olevia kannustetaan rokottautumaan


Walk in -rokotukset jatkuvat Nokialla elo-syyskuun vaihteessakin. Raskaana olevia kannustetaan ottamaan koronarokote, ja rokotteen saa Nuijamiestentien rokotuspisteeltä. Tehosterokotusten aikaistaminen voi tulla lähiviikkoina mahdolliseksi. Tällä hetkellä annosväli on kuitenkin vielä 12 viikkoa.

Kuvassa rokotehoitaja seisoo odotusalueen edessä Nokian rokotuspisteellä. Odotusalueella on ihmisiä odottamassa rokotusvuoroaan.
Kuva: Opa Latvala

Seuraavat walk in -rokotuspäivät Nuijamiestentien rokotuspisteellä ovat 28.8., 29.8., 2.9. ja 3.9. klo 9–15. Walk in -rokotuspäivinä kaikki 12 vuotta täyttäneet nokialaiset voivat saada ensimmäisen rokotteen ilman ajanvarausta.

Rokotusajan voi edelleen myös varata etukäteen sähköisen ajanvarauksen kautta, ja esimerkiksi tälle viikolle aikoja on vielä vapaana.

Raskaana olevia kannustetaan rokottautumaan – koronarokotteen saa Nuijamiestentiellä

Koronarokotusta suositellaan myös raskaana oleville. Raskaana olevien naisten on todettu olevan suuremmassa riskissä koronaviruksen aiheuttaman taudin vaikeaan muotoon.

Neuvolassa koronarokotuksia ei kuitenkaan anneta, vaan raskaana olevat voivat mennä rokotukseen Nuijamiestentien rokotuspisteelle.

Lisätietoja raskaana olevien koronarokotuksista löytyy THL:n verkkosivuilta.

Tehosterokotuksen aikaistaminen voi tulla mahdolliseksi

Nokialla ensimmäisen ja toisen rokotuksen annosväli on tällä hetkellä 12 viikkoa, myös raskaana oleville. Tehosterokotuksen aikaistaminen voi kuitenkin tulla lähiviikkoina mahdolliseksi.

”Teemme jo alustavia suunnitelmia rokotusten järjestämiseksi, jos voimme lähiaikoina lyhentää rokotusten annosväliä Nokialla. Tämä riippuu siitä, millainen rokotuskapasiteetti meillä on tulevina viikkoina ja minkä verran ensimmäisille rokotuksille on vielä kysyntää”, vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen kertoo.

Kaupunki tiedottaa asiasta tarkemmin lähiviikkoina.

Lisätietoja: Koronarokotukset Nokialla