Vihnusaseman kiirevastaanoton aukioloaikoihin muutoksia 15.11.2021 alkaen


Vihnusaseman kiirevastaanoton aukioloajat muuttuvat 15.11. alkaen. Jatkossa kiirevastaanotto on auki maanantaista perjantaihin klo 08–18 ja lauantaista sunnuntaihin sekä pyhinä klo 09–18.

”Uusien aukioloaikojen myötä pystymme jatkossa palvelemaan asiakkaita tehokkaammin kiirevastaanoton aukioloaikoina. Muutos ei vaaranna asiakkaan hoitoon pääsyä, sillä tähänkin asti kiireelliset asiat on hoidettu Acutassa silloin, kun Nokian kiirevastaanotto on suljettuna. Välitöntä hoitoa vaativat asiat, jotka eivät kuulu kiirevastaanotolla hoidettaviin asioihin, pystytään nyt ohjaamaan aiempaa nopeammin suoraan Acutaan”, vt. johtava ylilääkäri Saana Eskola kertoo.

Kiirevastaanoton asiakasmäärät iltaisin ovat tähän asti olleet muihin aukioloaikoihin nähden pieniä. Henkilöstöä ei olla vähentämässä muutoksen myötä.

Kiirevastaanotolla hoidetaan virka-ajan ulkopuolella vain kiireellisiä asioita, välitöntä hoitoa vaativat asiat Acutassa

Virka-aikana eli arkisin klo 8–16 kiirevastaanotolla hoidetaan asioita, joissa hoito lääketieteellisen arvion perusteella tulee saada 1–3 vuorokauden sisällä. Virka-ajan ulkopuolella eli arkisin klo 16–18, viikonloppuisin ja pyhisin, hoidetaan vain ne asiat, jotka eivät voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Tyypillisiä virka-ajan ulkopuolella hoidettavia asioita ovat esimerkiksi

  • pienet tapaturmat
  • infektiot (korva- tai silmätulehdus, nielutulehdus, virtsatietulehdus, ylähengitystietulehdukset ja vatsataudit, jotka vaikuttavat yleisvointiin)
  • kovat päänsäryt
  • vatsan alueen äkilliset kiputilat
  • äkilliset tai äkillisesti pahentuneet vaikeat allergiaoireet tai rakkuloivat ihottumat
  • nopeasti kehittyneet vaikeat mielenterveyden ongelmat
  • lievät rintakivut tai rytmihäiriöt, joihin ei liity tajunnan menetystä.

Terveyttä tai henkeä uhkaavat, välitöntä hoitoa vaativat sairaudet ja tapaturmat hoidetaan Acutassa. Tällaisia ovat esimerkiksi vakavat tapaturmat, äkilliset sairauskohtaukset, tajuttomuus tai halvausoireet.

Kiireellistä hoitoa vaativissa asioissa voi soittaa hoidon tarpeen arviointiin tai tulla suoraan kiirevastaanotolle

Kiireellistä hoitoa vaativissa asioissa asiakas voi soittaa ensin kiirevastaanoton numeroon 035 652 1200, jossa hoidon tarve ja kiireellisyys arvioidaan. Asiakas voi myös tulla suoraan kiirevastaanotolle, jossa hoidon tarve ja kiireellisyys arvioidaan. Kello 18:n jälkeen on hyvä soittaa ensin päivystysapuun numeroon 116 117 ennen Acutaan lähtöä.

Lisätietoja:

vt. johtava ylilääkäri Saana Eskola, puh. 044 486 1839