Vie vanhus ulos – kampanja starttasi!


Vuosittainen Ikäinstituutin järjestämä valtakunnallinen vie vanhus ulos - kampanja on taas käynnissä 10.9 - 10.10.2019. Kampanjan tarkoitus on edistää niiden ikääntyneiden ulkoilua, jotka eivät siihen itse turvallisesti pysty.

Kampanja haastaa ihmiset ulkoiluttamaan ikääntyneitä yksin tai yhdessä kampanjan ajan. Osallistua voi jokainen, joka tahtoo tehdä hyvää. Kampanjaa on järjestetty vuodesta 2011 lähtien ja Nokian kaupunki on ollut mukana kampanjassa useamman vuoden haastamassa nokialaisia tekemään hyvää!

 

Nokian kaupungin liikuntapalvelut haastavat nokialaiset koulut, päiväkodit, vanhainkodit, eläkeläisjärjestöt, seurat ja muut yhteisöt sekä yksityishenkilöt osallistumaan ikääntyneiden ulkoiluttamiseen kampanjan ajan.

2019 vuoden kampanjan teemana on elämyksiä luonnosta, joka kannustaa osallistujia ulkoiluttamaan vanhuksia luonnon keskellä hyvinvointia edistäen mahdollisuuksien mukaan.

Ulkoilutukset kirjataan ikäinstituutin vievanhusulos.fi sivustolle, jonne yhteisöt voivat luoda oman ulkoilutustilin ja kirjata useamman ihmisen ulkoilutukset. Yksityishenkilöltä ei vaadita rekisteröitymistä. Jaa myös ulkoilutustarinasi sosiaalisessa mediassa käyttäen #vievanhusulos.

Miksi osallistua?

Yksin ulkoileminen on joka toiselle yli 75 vuotiaalle hankalaa. Käytännössä suomessa on 250 000 iäkästä henkilöä, jotka saattavat tarvita apua ulkoiluun. Ulkoiluystävänä kannustat iäkkäitä ulkoiluun ja toimit tukena ja turvana. Ulkona liikkuminen mm. edistää psyykkistä hyvinvointia, parantaa unenlaatua, lisää varmuutta liikkumiseen ja auttaa säilyttämään sosiaalisia suhteita.

Jokaisella on oikeus ulkoiluun.

Olisitko kiinnostunut ikääntyvien ulkoilutuksesta myös kampanjan ulkopuolella? Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi ulkoiluystäväksi lomakkeella osoitteessa : https://www.nokiankaupunki.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/ikaihmisten-palvelut/vapaaehtois-ja-jarjestotoiminta/ tai paperisella lomakkeella, joita on saatavilla Setorilla.