Varhaiskasvatushaku ja esiopetukseen ilmoittautuminen


Elokuussa 2023 varhaiskasvatuksen aloittavien lasten varhaiskasvatushaku ja vuonna 2017 syntyneiden lasten esiopetukseen ilmoittautuminen on 6. – 19.3.2023.

Varhaiskasvatukseen haetaan ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella Hakeminen ja irtisanominen – Nokian kaupunki (varhaiskasvatus ja koulutus /varhaiskasvatus /varhaiskasvatukseen hakeminen ja paikan irtisanominen).

Varhaiskasvatushakemuksen voi tulostaa Nokian kaupungin sivuilta tai niitä voi hakea päiväkodeista. Paperihakemus palautetaan varhaiskasvatusyksikön johtajalle. Hakemus on voimassa 12 kk jättöpäivästä alkaen. Hakemuksia otetaan vastaan myös muuna aikana.

Varhaiskasvatusoikeuden piirissä ovat kaikki alle oppivelvollisuusikäiset lapset, joiden osalta vanhempainrahakausi on päättynyt.

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen toisesta kunnasta

Tampereen kaupunkiseudun kunnat Nokia, Kangasala, Lempäälä, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi ovat sopineet, että varhaiskasvatuspalveluihin voi hakea myös seudullisesti. Hakuaika muiden kuntien palveluihin on sama eli 6.-19.3.2023.  Hakemuksia otetaan vastaan myös muuna aikana.

Lisätietoa asiasta: https://www.nokiankaupunki.fi
varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö Mari Valkeejärvi, puh. 040 906 1242

mari.valkeejarvi(at)nokiankaupunki.fi

Esiopetukseen ilmoittautuminen

Esiopetukseen ilmoittautumisaika on 6. – 19.3.2023. Kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun ei voi enää ilmoittautua.

Esiopetukseen ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella Esiopetukseen ilmoittautuminen – Nokian kaupunki (varhaiskasvatus ja koulutus /esiopetus /esiopetukseen ilmoittautuminen)

Maksuttomaan esiopetukseen (4 tuntia/ päivä), ovat oikeutettuja vuonna 2017 syntyneet. Mikäli lapsi osallistuu ainoastaan maksuttomaan esiopetukseen, oikeus kotihoidontukeen säilyy (50 %).

Esiopetusta järjestetään toimintavuoden 2023–2024 aikana pääsääntöisesti kaikissa päiväkodeissa. Tottijärvellä, Linnavuoressa, Siurossa ja Harjuniityssä esiopetusryhmät toimivat koulun tiloissa, mutta toiminta on varhaiskasvatuksen hallinnoimaa. Myös varhaiskasvatuspalveluiden piirissä jo olevat lapset ilmoittautuvat esiopetukseen ensisijaisesti sähköisellä hakulomakkeella.

Esiopetus yksityisissä päiväkodeissa

Toimintavuotena 2023–2024 Nokian kaupunki ostaa esiopetuspalveluja myös yksityisiltä päiväkodeilta.  Kilpailutuksen perusteella suomenkielistä esiopetusta ostetaan Pitkäniemen päiväkodista, Pilke päiväkoti Peppi&Bobby:sta ja Pilke Nokia:sta, jos kilpailutuksen ehdot tättyvät. Englanninkielistä esiopetusta ostetaan Peppi&Bobby -päiväkodista.

Yksityisissä päiväkodeissa järjestettävään esiopetukseen haetaan päiväkodin omalla esiopetushakemuksella. Yksityisen päiväkodin esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen haetaan palveluseteliä kaupungin sähköisella palvelusetelihakemuksella Palveluseteli – Nokian kaupunki (Nokian kaupunki/varhaiskasvatus ja koulutus /varhaiskasvatus/varhaiskasvatuksen maksut, tuet, palveluseteli/ palveluseteli).

Esiopetus alkaa 9.8.2023 ja päättyy 31.5.2024. Loma-ajat ovat samat kuin perusopetuksessa.

 

Nokialla 6.3.2023

Sivistyslautakunta