Vanhustenviikolla monipuolista ohjelmaa ikääntyneille 7.-14.10.


Valtakunnallista Vanhustenviikkoa vietetään eri puolilla Suomea 7.-14.10. teemalla Iloa toimeliaisuudesta. Nokialla on koko viikon ajan tarjolla monipuolista, ikääntyneiden elämää koskettavaa ohjelmaa.

Ikäihmisten lähitori Setorilla on säännöllistä, vaihtuvaa ohjelmaa arkipäivisin. Vanhustenviikon kunniaksi Setoriin saapuu vierailevia esiintyjiä, mm. taikuri Timo Tiikkainen, joka viihdyttää kävijöitä Setorissa maanantaina 8.10. Vanhustenviikon yleisöluennot käsittelevät ajankohtaisia aiheita: pitkän iän salaisuutta etsitään sunnuntaina 7.10. Kerholassa Pirkan opiston yleisöluennolla, ja Pirkanmaan muistiyhdistyksen Nokian ryhmän järjestämässä teemaillassa tiistaina 9.10. keskustellaan ikäihmisten autoilusta. Tiistaina 9.10. Nokialla järjestetään myös Ikävinkki-messut, jotka kokoavat yhteen ikääntyneiden palveluita ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Pääkirjastolla vietetään tiistaina 9.10. SeniorSurf-päivää, jolloin esitellään kirjaston digitaalisia lehtipalveluita.

Vanhustenviikon kaikille avoin, yhteinen juhla täyttää Kerholan keskiviikkona 10.10. Juhlassa yleisöä viihdyttävät Nokian Harmonikkakerhon orkesteri ja nokialaisten eläkeläisjärjestöjen ohjelmaryhmät. Torstaina 11.10. liikutaan luonnossa Vie vanhus ulos -kampanjan huipentuessa iäkkäiden luontoliikunta-, ja ulkoilupäivään Haaviston luonnonsuojelualueella. Viikon aikana voi myös tutustua vertaisohjaajatoimintaan, tehdä nojatuolimatkan Nokian historiaan ja osallistua virkistävälle kulttuurikävelylle, porukkalenkille tai ikääntyneille suunnattuihin, avoimiin terveysliikuntaryhmiin.

Kaikille avoimien tilaisuuksien lisäksi ohjelmaa on myös Vihnuskodilla, jossa vierailevat esiintyjät ilahduttavat talon asukkaita viikon aikana musiikki- ja tanssiesityksin.

Ikävinkki-messuilla esillä ikääntyneille suunnatut palvelut ja harrastukset
Seniorien omat Ikävinkki-messut järjestetään jo neljättä kertaa Nokian Kerholassa tiistaina 9.10. klo 11-14. Messutapahtuma sai alkunsa tarpeesta koota ikääntyneille suunnattujen palveluiden esittelyä yhteiseen tilaisuuteen Vanhustenviikolle. Tapahtumassa on mukana runsaasti näytteilleasettajia, jotka esittelevät mm. ikäihmisten neuvonta- ja liikuntapalveluita, hoiva- ja kotipalveluita, pankkipalveluita, palveluliikennettä ja harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Saatavilla mm. terveyteen liittyvää neuvontaa ja mittauksia, arvontoja ja messutarjouksia. Näytteilleasettajien tarjonnan lisäksi tapahtumassa on mukavaa oheisohjelmaa: musiikkia ja kevyitä liikuntakokeiluja, senioritanssia ja tuolijoogaa. Musiikkikoulu Josette Tuomisto ilahduttaa kuulijoita lounasmusiikilla Kahvila Kölvittäressä. Ikävinkki-messuille on vapaa pääsy.

Kokeile palveluliikennettä maksutta Vanhustenviikolla
Vanhustenviikolla 8.-12.10. Kymppilinjan ja Pinsiön kutsutaksin käyttö on asiakkaalle maksutonta (normaalisti 2,50 € / matka). Maksutta saavat matkustaa niin uudet kuin vanhat asiakkaat. Reitit ja aikataulut ovat saatavilla Nokian kaupungin nettisivuilla, Setorissa, kirjastossa sekä Kymppilinjan autossa. Voit myös soittaa kuljettajille ja kysyä koska palveluliikenne liikennöi omalla asuinalueella. Kymppilinjan puhelinnumero p. 0400 949 265, Pinsiön kutsutaksin puhelinnumero p. 040 751 5826.

Vanhustenviikon ohjelma syntyy vuosittain nokialaisten ikäihmisten parissa toimivien kansalaisjärjestöjen ja Nokian kaupungin yhteistyönä. Viikon ohjelmaa koordinoi Nokian kaupungin kulttuuripalvelut.

Katso kaikki viikon tapahtumat ja tarkemmat ohjelmatiedot