Uusia verkkosivustoja lapsiperheille – anna palautetta!

Nokian kaupunki on julkaissut lapsiperheille kaksi uutta verkkosivustoa: Perheiden Nokia ja Hyvinvoiva nokialainen. Sivustot löytyvät kaupungin verkkosivuilta ja palvelevat kaikenikäisten lasten ja nuorten perheitä.

Perheiden Nokia -sivustolle eli sähköiseen perhekeskukseen on koottu vinkkejä arkeen, tietoa harrastuksista, tapahtumista ja palveluista sekä tukea vaikeisiin tilanteisiin. Sivuston tavoitteena on helpottaa tavallisen lapsiperheen arkea ja koota paikalliset palvelut yhteen paikkaan. Mukana on kaupungin, järjestöjen, seurakunnan ja Kelan palveluita. Sivustolta voi etsiä tietoa aiheiden, elämäntilanteiden ja lapsen iän mukaan.

Hyvinvoiva nokialainen -sivustolle on kerätty hyvinvointia ja terveyttä tukevaa tietoa, ohjeita ja palveluita muun muassa syömiseen, liikkumiseen ja muuhun hyvään arkeen liittyen. Sivujen sisältöä voi käyttää omatoimisesti omien elintapojen pohdintaan tai etsiä eri aiheisiin liittyviä asiantuntijoiden tarjoamia palveluita. Sivusto on jaettu työikäisten sekä lasten, nuorten ja perheiden osioihin.

Verkkosivujen rinnalla lapsiperheitä palvelevat myös perhekeskusverkoston sosiaalisen median kanavat Facebookissa (Perheiden Nokia) ja Instagramissa (@perheidennokia).

Uudet sivut on kehitetty osana Pirkanmaan tulevaisuuden sote-keskus -hanketta (PirSOTE). Niiden suunnitteluun, sisällön tuottamiseen ja kommentointiin on osallistunut laaja joukko ammattilaisia ja vapaaehtoistoimijoita Nokian kaupungilta, nuorisovaltuustosta, järjestöistä, seurakunnasta ja Kelasta. Myös kuntalaisille suunnatun kyselyn vastauksia on hyödynnetty kehittämistyössä. Sivustojen kehittämistyö jatkuu edelleen ja kävijät voivat vaikuttaa sivujen sisältöihin antamalla palautetta sivuilta löytyvällä palautelomakkeella tai sähköpostitse: perheidennokia@nokiankaupunki.fi.

Lisätietoja:

Hyvinvoiva nokialainen
Riikka Piitulainen, hyvinvointikoordinaattori, puh. 044 486 2036, etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi

Perheiden Nokia
Maria Antikainen, kehittäjäsosiaalityöntekijä, puh. 040 637 5224, etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi