Tiedote koronarokotuksista


Rokotteiden annosväleissä muutoksia, lasten rokotukset laajenevat.

Kolmannen koronarokotteen annosväli riippuu iästä ja sairauksista

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin linjauksen mukaisesti kunnissa rokottamisen tärkein prioriteetti on edelleen kolmansien rokotusten eteneminen vanhemmasta nuorempaan sekä riskiryhmien rokottaminen, vaikka rokotusjärjestys asetuksesta poistuikin.  Tällä hetkellä Nokialla kaikki 60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin kuuluvat 18–59-vuotiaat henkilöt voivat saada kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Ne 18–59-vuotiaat, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, voivat saada rokotteen 5 kuukauden kuluttua toisesta rokoteannoksesta. Voimakkaasti immuunipuutteisille suositellaan kolmatta rokotetta jo 2 kuukauden kuluttua toisen rokoteannoksen jälkeen.

Aikuiset rokotetaan Nuijamiestentien rokotuspisteellä

Nuijamiestentien rokotuspisteellä rokotetaan kaikki yli 12-vuotiaat. Rokotusaika varataan ensisijaisesti netissä osoitteessa nokia.terveytesi.fi. Niille, joilla ei ole käytettävissä nettiyhteyttä tai verkkopankkitunnuksia on tarjolla puhelinajanvaraus aina tiistaisin klo 8–14 numerossa 03 5652 1108.  Tarjolla on myös walk in päiviä, jossa rokotukselle pääsee ilman ajanvarausta.

Lasten rokottamisesta

Nokialla koronarokotuksia tarjotaan kaikille 5–11-vuotiaille. Erityisesti riskiryhmään kuuluvien lasten rokottaminen on tärkeää. Seuraavat lasten rokotuspäivät ovat 8-9.1.2022.

Alle 12-vuotiaiden rokotuksia annetaan neuvolan tiloissa, osoitteessa Pinsiöntie 46. Rokotusaika varataan ensisijaisesti netissä osoitteessa nokia.terveytesi.fi. Mikäli sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse neuvolan numerosta 040-1334344 arkisin klo 8­­–11.

 

Lisätietoja: Koronarokotukset Nokialla