Tiedote koronarokotuksista jaetaan postitse, ensi viikolla Nokialla jatketaan 70 vuotta täyttäneiden rokotuksia


Nokian kaupunki lähettää 1.4. nokialaisiin kotitalouksiin ja yrityksille julkisen tiedotteen koronarokotuksista. Painettu tiedote sisältää olennaista rokotusinfoa, kuten ajanvarauksen yhteystiedot, ohjeita rokotuksiin tulijalle sekä tiedon, mistä ajantasaista rokotustilannetta ja eri ryhmien rokotusvuoroja voi seurata.

”Jokaiseen kotiin jaettavan tiedotteen avulla haluamme varmistaa, että kaikki saavat perustiedot rokotuksista. Rokotustilanteen seuraaminen vaatii kuitenkin kaupunkilaisilta aktiivisuutta, koska voimme kertoa uusista rokotusajoista vasta kun rokote-erien määrä ja saapuminen ovat varmistuneet”, kertoo vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen.

Tiedotteita toimitetaan myös kaupungin asukaslehden jakelupisteisiin siltä varalta, että kirje ei tavoita postitse kaikkia nokialaisia. Tiedotteen voi pääsiäisen jälkeen noutaa Hyvä Asukas -lehden jakelutelineestä esimerkiksi Prismasta, K-Supermarket Löytiksestä, Citymarketista ja Vihnusasemalta.

Kaupunki tiedottaa rokotuksista verkkosivullaan www.nokiankaupunki.fi/koronarokotukset. Niille nokialaisille, jotka eivät käytä nettiä, kerrotaan käynnissä olevista rokotuksista nauhoitteella infonumerossa 03 5652 1150.

Ensi viikolla jatketaan 70 vuotta täyttäneiden ikäihmisten rokotuksia

Seuraavat uudet rokotusajat avautuvat varattavaksi keskiviikkona 7.4. klo 8 alkaen sekä netissä että puhelimitse. Aikoja voivat varata ensi viikolla 70 vuotta täyttäneet nokialaiset ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat. Rokotukseen pääsee vain ajanvarauksella.

Aika tulee varata ensisijaisesti netissä osoitteessa nokia.terveytesi.fi. Ajanvaraus vaatii tunnistautumisen. Jos nettiajanvarauksessa ei ole tarjolla yhtään aikaa, ovat kaikki rokotusvuorot jo varattuja.

Niille, joilla ei ole käytettävissä nettiyhteyttä tai verkkopankkitunnuksia, kohdistetaan tietty määrä rokotusaikoja varattaviksi puhelimitse numerosta 03 5652 1108 (avoinna arkisin klo 8–14, kun aikoja on vapaana).

Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotteita saadaan

31.3. mennessä on rokotettu 4615 nokialaista. 80 vuotta täyttäneistä nokialaisista 88 prosenttia on saanut ensimmäisen rokoteannoksen. 75-79-vuotiaista vastaava luku on 80 prosenttia. 70-74-vuotiaista nokialaisista rokotteen on 31.3. mennessä saanut 13 prosenttia ikäryhmästä.

435 nokialaista on saanut myös tehosteannoksen. Rokotusväli Suomessa on 12 viikkoa.

Lisätiedot:
Kotiin jaettavan tiedotteen nettiversio: Julkinen tiedote koronarokotuksista Nokialla (pdf)

Sama sisältö on tarkasteltavissa saavutettavassa muodossa koronarokotussivulla: www.nokiankaupunki.fi/koronarokotukset

THL:n verkkosivut: COVID-19-rokotusten edistyminen Suomessa