Tiedote koronarokotuksista ja koronaneuvonnasta

Rokotustoiminta jatkuu ajanvarauksella ja walk-in-päivistä luovutaan. Sairastettu koronavirustauti vaikuttaa lasten rokottamiseen ja ohjetta päivitetty THL:n toimesta tältä osin. Koronaneuvonnan viikonlopputoiminta päättyy.

Kuvassa hoitaja istuu tietokoneen äärellä Nokian koronarokotuspisteellä.

Rokotustoiminta jatkuu ajanvarauksella Nuijamiestentien rokotuspisteellä

Koronarokotusten kysyntä on hiipunut ja tästä syystä 1.4.2022 alkaen rokotteen voi saada ajanvarauksella. Viimeinen yleinen walk-in-päivä on 30.3.2022. Toimimme kuitenkin tämän jälkeen joustavasti ja mikäli rokotuspisteen ollessa auki henkilö tulee kysymään rokotetta voimme sen antaa tilanteen niin salliessa.

Sairastetun koronavirustaudin vaikutus lasten rokottamiseen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos päivitti ohjettaan lasten toisista koronarokoteannoksista. Rokoteannoksen ja koronatartunnan välin on oltava riittävän pitkä, vähintään 6 viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta. Esimerkkinä mikäli 10-vuotias lapsi käynyt rokotteella 28.2.22 ja sairastuu koronaan 16.3.22, ei kuuden viikon väli toteudu ja lapsi voi saada toisen rokotteen 4-6 kuukauden kuluttua tartunnasta. Koronavirusrokotukset – Nokian kaupunki -sivulta löytyy taulukko, josta asian voi tarkastaa. Aiemmin tätä aikaväliä ei ole mainittu. Siitä syystä lasten huoltajien on hyvä tarkastaa, onko lapselle tarpeen ottaa toinen koronarokote sairastetun koronataudin lisäksi.

Koronapuheluihin vastataan arkisin ja Omaolossa tehdyt koronaoirearviot hoidetaan kiireellisyysluokituksen mukaan

1.4.2022 alkaen Omaolossa tehdyt koronaoirearviot hoidetaan kiireellisyysluokituksen mukaan ja koronapuhelut hoidetaan ainoastaan arkipäivisin maanantaista perjantaihin klo 8-14. Mikäli sairastut viikonloppuna, jää omaehtoiseen karanteeniin ja ole seuraavana arkipäivänä yhteydessä koronaneuvontaan. Mikäli vointisi huononee, ole yhteydessä Nokian kiirevastaanoton hoidon tarpeen arviointiin. Nokian kiirevastaanoton ollessa suljettuna ota yhteys Pirkanmaan päivystysapuun 116117. Hätätilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112.

Tiedotetta päivitetty 21.3.2022 klo 12.56 Omaolon osalta.