Terveyspalvelut ohjeistaa: ethän tule suoraan terveysasemalle vaan soita ensin


Nokian kaupungin terveyspalveluissa on ruuhkaa johtuen sekä lisääntyneistä yhteydenotoista että koronavirukseen liittyvistä varautumistoimista ja järjestelyistä. Terveyspalveluissa pystytään hoitamaan vain kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita. Kiireettömiä vastaanottoaikoja saatetaan joutua perumaan.

Mikäli tarvitset kiireellistä hoitoa, soita ajanvarauksen numeroon 03 5652 1100. Numero palvelee maanantaista perjantaihin klo 8-20 ja viikonloppuisin klo 9-20. Älä saavu suoraan terveysasemalle.

Vaikka epäilisit koronavirustartuntaa, lievissä tapauksissa ei tarvitse olla yhteydessä terveyspalveluihin vaan tauti tulee sairastaa kotona. Jos sinulla on lievän hengitysinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, lepää ja sairasta rauhassa kotona.

Ota yhteys terveysasemalle vain, jos sinulle tulee vakavia oireita kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee. Korona-viruksen aiheuttamaan tautiin ei ole olemassa täsmälääkettä, minkä vuoksi tartunnan toteaminen ei auta taudin parantamisessa.

Koronavirusepäilyt, vakavat oireet:

Jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee, etkä enää pärjää kotihoito-ohjeilla kotona, voit ottaa yhteyttä myös Taysin koronavirus-neuvontanumeroon 03 311 65333. Numero palvelee ympäri vuorokauden.

Tarttumisvaaran vuoksi älä lähde paikan päälle terveydenhuollon toimipisteeseen ennen kuin olet saanut puhelimitse toimintaohjeet.

Nokian kaupungin koronavirus-sivusto: Koronavirus – ajankohtaista tietoa ja ohjeita