Terveyspalveluiden vastaanotto on ruuhkautunut, yrityksiltä toivotaan sairaslomien myöntämistä esimiehen luvalla


Nokian kaupungin terveyspalveluiden ajanvaraus ja vastaanotto ovat ruuhkautuneet. Terveyspalveluita työllistävät lukuisat kyselyt lievistäkin hengitystieoireista sekä koronavirustilanteesta aiheutunut sairauslomatodistusten kasvanut tarve.

Koska vähäisistäkin hengitystieoireista kärsiviä pyydetään tarttumisvaaran vuoksi pysymään kotona, sairauslomien määrä on kasvanut merkittävästi.

”Vetoamme työnantajiin, että he myöntäisivät Työterveyslaitoksen ja EK:n suosituksen mukaisesti henkilöstölleen sairauslomaa esimiehen luvalla. Tällöin työntekijä voi jäädä sairastamaan kotiin esimiehen luvalla ilman lääkärintodistusta korkeintaan 10 päiväksi”, Nokian kaupungin terveyspalveluiden johtaja Minna Luoto sanoo.

Terveyspalvelut ohjeistaa, että kiireettömiä yhteydenottoja terveyspalveluiden ajanvaraukseen ei tule nyt tehdä. Vaarana on, että vakavista oireista kärsivät eivät saa yhteyttä ja jäävät ilman hoitoa. Kiireettömiä vastaanottoaikoja joudutaan valitettavasti siirtämään.

Kiireelliset yhteydenotot puhelimitse, suoraan terveysasemalle ei saa tulla

Mikäli tarvitset kiireellistä hoitoa, soita ajanvarauksen numeroon 03 5652 1100. Älä saavu suoraan terveysasemalle.

Vaikka epäilisit koronavirustartuntaa, lievissä tapauksissa ei tarvitse olla yhteydessä terveyspalveluihin vaan tauti tulee sairastaa kotona. Jos sinulla on lievän hengitysinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, lepää ja sairasta rauhassa kotona.

Ota yhteys terveysasemalle vain, jos sinulle tulee vakavia oireita kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin ei ole olemassa täsmälääkettä, minkä vuoksi tartunnan toteaminen ei auta taudin parantamisessa.

Jos epäilet koronavirustartuntaa ja sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee, etkä enää pärjää kotihoito-ohjeilla kotona, voit ottaa yhteyttä Taysin koronavirus-neuvontanumeroon 03 311 65333. Numero palvelee ympäri vuorokauden.

Vastaanottoajan voi perua sähköisesti

Kiireettömän vastaanottoajan voi omatoimisesti perua Kansalaisen terveyspalvelut -järjestelmässä. 

Sähköinen ajan peruminen on mahdollista kattavasti terveyspalveluissa, suun terveydenhuollossa ja neuvolapalveluissa. Peruminen onnistuu kirjautumalla palveluun pankkitunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella.

Nokian kaupungin koronavirus-sivusto: www.nokiankaupunki.fi/korona