Tehyn ja Superin lakko heijastuu kuntien terveyspalveluiden toimintaan


Tehyn ja Superin 1.4.2022 klo 06.00 alkava lakko koskee myös Tampereen yliopistollista sairaalaa. Lakko ei koske terveyskeskuksia, työterveyshuoltoa eikä yksityisiä terveyspalveluiden tuottajia, mutta lakolla on välillisiä vaikutuksia myös kuntien terveyspalveluihin.

Lakon vuoksi Tampereen yliopistollisessa sairaalassa turvataan vain päivystys ja välttämätön kiireellinen hoito. Muun muassa Acutan toiminta supistuu merkittävästi lakon vuoksi ja tämä vaikuttaa myös nokialaisten kiireellisen hoidon järjestämiseen.

Nokialla valmistaudutaan kiirevastaanoton mahdollisesti lisääntyvään potilasmäärään nostamalla hoitaja- ja lääkärimitoitusta 1.-5.4.2022 väliselle ajalle. Arvioimme tilannetta päivittäin ja reagoimme muuttuvaan tilanteeseen mahdollisimman nopeasti.

Jotta vältyttäisiin Nokian kiirevastaanoton ja Acutan ruuhkautumiselta otathan kiireellistä hoitoa vaativassa asiassa yhteyttä puhelimitse kiirevastaanotolle. Kiirevastaanoton puhelin 03 5652 1200 palvelee normaalisti arkisin klo 8-18 ja viikonloppuna klo 9-18. Sairaanhoitaja tekee hoidon tarpeen arviota ja tarvittaessa konsultoi lääkäriä. Hätätilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112. Kiirevastaanoton ollessa suljettuna kiireellisessä asiassa soita Pirkanmaan päivystysapuun 116 117 hoidon tarpeen arviointia varten.

Koronaneuvontanumero 03 5652 1105 on avoinna arkisin klo 9-14. Voit myös täyttää Koronavirustaudin oirearvion sähköisesti osoitteessa www.omaolo.fi