Täysin rokotettujen koronatestaus on muuttunut


Pirkanmaalla täysin rokotettujen henkilöiden ei tarvitse enää hakeutua koronanäytteenottoon, mikäli heillä on lieviä hengitystieinfektion oireita. Uusi ohje ei koske henkilöitä, joiden tiedetään altistuneen koronavirustartunnalle eikä sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöitä – heitä testataan edelleen matalalla kynnyksellä. Täysin rokotettu tarkoittaa tässä yhteydessä henkilöä, jonka toisesta rokoteannoksesta on yli viikko.

Koronatesti otetaan täysin rokotetuilta, jos heillä voimakkaita hengitystieoireita, joiden vuoksi he ovat hakeutuneet kiireelliseen sairaanhoitoon.

”Lievissä oireissa, kuten yskässä, nuhassa tai kuumeessa, joka laskee kipulääkkeillä, kahdesti rokotettuja ei enää testata elleivät he ole altistuneet koronalle tai työskentele sosiaali- ja terveydenhuollossa”, Nokian kaupungin tartuntatautilääkäri Raija Järvenpää sanoo.

Hengitystieinfektion oireiden yhteydessä ei kuitenkaan tule mennä töihin tai kouluun ja on hyvä välttää kontakteja muihin, kunnes oireet ovat lievittyneet.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koronanäytteenottokriteerit päivitettiin 26.8.2021 Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuoreiden suositusten perusteella. Nokian kaupunki noudattaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin linjauksia.

Nokian koronavirussivut: Koronavirus – ajankohtaista tietoa ja ohjeita