Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu alkaa 31. toukokuuta


Tampereen, Lempäälän, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Valkeakosken ja Vesilahden 18 vuotta täyttäneillä asukkailla on mahdollisuus osallistua toukokuun lopussa käynnistyvään suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeiluun. Torstaista 31.5.2018 lähtien kokeiluun mukaan haluavat asukkaat voivat valita perushammashoitopalvelujen tuottajaksi kunnallisen palvelun sijaan kokeilussa mukana olevan yksityisen palveluntuottajan tai ammatinharjoittajan.

Sujuvinta valinta on tehdä sähköisesti osoitteessa https://www.tampere.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/valinnanvapauskokeilu.html. Lista palveluntuottajista löytyy täältä. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Valinnan voi tehdä 31.5. alkaen ja hoitoajan varaaminen valitsemallesi palveluntuottajalle onnistuu keskiviikosta 6.6. lähtien. Lista päivittyy sitä mukaa kun kokeiluun tulee lisää palveluntuottajia.

Valinta on mahdollista tehdä myös puhelimitse soittamalla numeroon 03 5657 0119 arkisin kello 10–15. Palvelunumerosta voi kysyä suun terveydenhuollon valinnanvapauteen liittyvistä asioista.

Asiakkuus vaihtuu ja palveluntuottaja saa tiedot uudesta asiakkaasta yleensä valinnan jälkeisenä päivänä. Sen jälkeen asiakas voi varata vastaanottoajan valitsemalleen palveluntuottajalle. Asiakkailta peritään heidän saamastaan suun terveydenhoidon palvelusta Tampereen kaupungilla voimassa olevat asiakasmaksut. Kokeilu koskee perushammashoitopalveluja.

Valinnan voi tehdä vain kerran kokeilun aikana. Kokeilu kestää vuoden 2018 loppuun asti.

Kokeiluun pääsee yhteensä 4 000 asukasta

Mukaan kokeiluun otetaan yhteensä 4 000 henkilöä: Tampereelta ja Orivedeltä kokeiluun voi päästä mukaan yhteensä 2 000 henkilöä, Lempäälästä 500, Nokialta 500 ja Valkeakoskelta 500 sekä Pirkkalasta ja Vesilahdesta yhteensä 500. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kokeilussa kannustetaan suun omahoitoon sekä säännölliseen hammaslääkärin tutkimukseen. Kokeilussa palkitaan niitä palveluntuottajia, jotka toteuttavat sääntökirjassa määriteltyjä hyvän ja vaikuttavan hoidon kriteerejä. Kokeilu on osa sosiaali- ja terveysministeriön suun terveydenhuollon valinnanvapaus- eli palvelusetelikokeilua.

 

Lisätietoja

Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu

Projektipäällikkö
Anna Maria Heikkinen
044 423 5237
anna.heikkinen(at)tampere.fi

Projektisuunnittelija
Tiiu Airistola
040 667 3698
tiiu.airistola(a)tampere.fi

Pirkanmaan maakuntavalmistelu
Projektipäällikkö, valinnanvapausmallit
Tanja Koivumäki
040 800 7410
tanja.koivumaki(a)pirkanmaa.fi

Nokia ja Lempäälä
Ylihammaslääkäri
Raija Leppälä
040 133 7320
raija.leppala(a)lempaala.fi