Rokotusväli pitenee 12 viikkoon: 80 vuotta täyttäneiden tehosterokotuksen aikoja siirretään


Nokian kaupunki joutuu siirtämään 80 vuotta täyttäneiden nokialaisten tehosterokotuksen sovittuja aikoja, koska rokotusväli pitenee Suomessa 12 viikkoon. Myöskään uusia, ensimmäisen annoksen rokotusaikoja ei voida rokotepulan vuoksi tarjota. Terveyspalveluista otetaan puhelimitse yhteyttä asiakkaisiin rokotusajan siirtämiseksi.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on linjannut, että alueen kunnissa tulee edetä rokotuksissa samaa tahtia. Näin ollen sairaanhoitopiiri osoittaa seuraavat rokotteet kunnille, joissa rokotukset ovat edenneet väestöön suhteutettuna muita kuntia hitaammin.

Sairaanhoitopiirin 4.2. antaman arvion mukaan Nokialle voitaisiin saada lisää rokotteita vasta maaliskuun lopussa tai huhtikuussa. Nämä rokotteet annetaan niille yli 80-vuotialle, jotka ovat tähän mennessä ehtineet saada ensimmäisen rokoteannoksen.

Noin 650 asiakkaan varattu rokotusaika vaihtuu

”Moni ensimmäistä tai toista rokotusta odottava ikäihminen joutuu nyt valitettavasti pettymään. On myös harmillista, että aikojen siirtäminen aiheuttaa meille lisätyötä. Soitamme henkilökohtaisesti kaikille, noin 650 asiakkaalle ja varaamme heille puhelimitse uuden ajan. Soittokierros on alkanut jo tänään ja jatkuu viikonloppuna sekä ensi viikolla”, kertoo vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen.

Terveyspalveluista toivotaan, että rokotusaikoja ei tiedusteltaisi turhaan muista kaupungin palvelunumeroista. Yli 80-vuotiaita tavoitellaan puhelimitse niin monta kertaa, kuin tarve vaatii. Mikäli asiakkaan terveyskertomukseen on kirjattu yhteyshenkilö, tavoittelemme myös häntä tarvittaessa. Kotihoidon asiakkaiden rokotuksista vastaa kotihoito. Myös heidän rokottamisensa viivästyy.

THL ohjeisti 3.2. kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän suosituksesta, että vallitsevassa epidemiatilanteessa kaikkien koronarokotteiden annosväliä on pidennetään 12 viikkoon. Annosvälin pidennys ei THL:n mukaan heikennä rokotteen tehoa.

Lisätiedot medialle:
vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen
etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi