Pirkanmaan koronarajoitukset tiukkenevat – Nokian kaupunki tiedottaa uusista toimenpiteistä loppuviikon aikana


Koronatilanne Pirkanmaalla on edelleen kiihtymisvaiheessa, ja tilanne on viikon kuluessa merkittävästi heikentynyt. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä kertoi uusista alueellista suosituksista ja rajoituksista tiistaina 24.11. Nokian kaupunki valmistelee parhaillaan uusien suositusten ja rajoitusten mukaisia toimenpiteitä ja käytäntöjä. Kaupunki tiedottaa niistä heti kun mahdollista, arviolta loppuviikon aikana.

Maskit toiselle asteelle, kokoontumisrajoitus 10:een

Leviämisvaiheeseen siirtymisen ehkäisemiseksi pandemiaohjausryhmä suosittelee nyt yhä laajempaa maskien käyttöä 26.11. alkaen. Kasvomaskeja suositellaan nyt myös toisen asteen oppilaitoksiin sekä julkisille ja yksityisille työpaikoille kaikissa kohtaamisissa. Työpaikkojen maskisuositus tarkoittaa työntekijöiden kasvomaskin käyttöä myös peruskouluissa ja päiväkodeissa. Maskisuositukseen on lisätty myös kaupat ja ostoskeskukset. Maskisuositus on voimassa toisella asteella 24.12. asti, mutta ovat muilta osin voimassa toistaiseksi.

Yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta suositellaan keskeytettäväksi sisätiloissa 26.11.-15.12. asti, pois lukien maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoiminta. Rajoitus ei koske sellaista aikuisten harrastustoimintaa, jossa osallistujien kahden metrin turvavälit säilyvät koko harjoituksen ajan, eikä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa jatketaan normaalisti muiden turvallisuussuositusten turvin. Alueellinen pandemiaryhmän suosittaa uimahallien kävijämäärän puolitusta ja hallien kohdentavan ikäihmisten käynnit tiettyihin kellonaikoihin.

Yksityistilaisuuksien, kuten perhejuhlien kohdalla kokoontumisissa suositus kiristyy Pirkanmaalla korkeintaan kerrallaan 10:een henkilöön 15.12. asti.

Lisätietoa alueellisista suosituksista ja rajoituksista: Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset

Yhteystiedot medialle

Vapaa-aikapalveluiden osalta:
vapaa-aikajohtaja Asta Engström, 040 7799 068