Pfizerin Comirnaty-rokotteen saatavuus on parantunut ja käyttö laajenee


Nokian kaupunki tiedotti tammikuun alussa, että Nokialla, samoin kuin koko Pirkanmaalla, siirryttiin käyttämään laajasti Modernan Spikevax-rokotetta. Nyt rokotteiden saatavuus on parantunut ja erityisesti Pfizerin valmistamaa Comirnaty-rokotetta on jälleen runsaasti saatavilla.

Suoja-asuun pukeutunut sairaanhoitaja antaa iäkkäälle naisasiakkaalle koronarokotteen käsivarteen.

Nuijamiestentien rokotuspisteellä tarjotaan toistaiseksi ensisijaisesti Pfizerin Comirnaty-rokotetta, mutta samalla säilyy mahdollisuus valita, kumpaa mRNA-rokotetta haluaa. Modernan Spikevax-rokotteen saa valitsemalla sähköisen ajanvarauksen ajanvarauskirjalta tämän rokotevalmisteen, sillä ajanvarauskirjoilla näkyy rokotteen nimi.

”Kannustamme kuntalaisia hakemaan aktiivisesti rokotuksia. Erityisesti kolmannen rokotteen osalta meillä on vielä paljon henkilöitä, jotka voivat tulla rokotukselle, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut neljä kuukautta. Yli 60-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat yli 18-vuotiaat saavat kolmannen rokotuksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Alle 18-vuotiaat saavat tämänhetkisen tiedon mukaan vain kaksi rokoteannosta. Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä pohtii myös heidän osaltaan kolmansien rokotusannosten antamista ja tiedotamme asiasta heti, kun päätökset asiasta tulevat”, kertoo Nokian kaupungin vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen.

Ajan rokotukseen voi varata netissä osoitteessa nokia.terveytesi.fi tai tiistaisin ajanvarausnumerosta 03 5652 1108 (klo 8–14). Rokotteen voi saada myös ilman ajanvarausta Nuijamiestentien rokotuspisteellä walk-in-päivinä. Tieto tulevista walk-in-päivistä löytyy kaupungin koronarokotussivuilta. Ilman ajanvarausta rokotteen voi saada lähiviikkoina aina keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

Lisätietoja: Koronarokotukset Nokialla