Päivystysapu 116117 aloittaa Pirkanmaalla 1.1.2021


Pirkanmaalla käynnistyy yhteinen ympärivuorokautinen päivystyksen palvelunumero 116117 perjantaina 1.1.2021. Kaikki päivystykseen aikovat nokialaiset soittavat sen jälkeen numeroon 116117 silloin, kun Nokian oma terveysasema on kiinni. Numerossa arvioidaan kiireellisen hoidon tarve ja ohjataan oikeaan hoitopaikkaan. Numerosta saa myös apua ja itsehoito-ohjeita äkillisiin terveysongelmiin.

Maksuttomaan 116117-numeroon kannattaa soittaa aina, kun harkitsee päivystykseen lähtemistä Nokian kiirevastaanoton ollessa kiinni. Jos asiakkaalla on päivystyslähete, päivystykseen voi mennä ilman yhteydenottoa päivystysapuun. Hätätilanteessa soitetaan edelleen hätänumeroon 112.

Päivystysavun numerossa palvellaan joka päivä kaikkina vuorokauden aikoina. Puheluihin vastaavat tehtävään perehdytetyt sairaanhoitajat, jotka arvioivat hoidon tarpeen, ohjaavat oikeaan hoitopaikkaan ja antavat hoito-ohjeita. Päivystysavun käyttöönoton jälkeen lopetetaan Taysin lasten päivystyksen nykyinen neuvontanumero 03 311 63345.

Nokian kiirevastaanotto palvelee klo 20 saakka

Nokian kaupungin kiirevastaanotto toimii Vihnusasemalla (Vihnuskatu 3) maanantaista perjantaihin klo 8-20 ja viikonloppuisin klo 9-20. Nokian kiirevastaanotto on nokialaisten ensisijainen hoitopaikka, jossa hoidetaan myös kiireelliset asiat sen ollessa avoinna. Hätätilanteessa soitetaan hätänumeroon 112.

Lisätietoa kiirevastaanotosta Vihnusasemalla.

Valitse päivystysavun palveluntuottaja puhelun alussa

Soitettaessa 116117-numeroon, soittaja valitsee puhelun alussa oman asuinkuntansa mukaisen palveluntuottajan kahdesta eri vaihtoehdosta: Tampereen ja Oriveden asukkaat valitsevat tuottajaksi Tampereen kaupungin ja muiden kuntien (kuten Nokian) asukkaat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin.

Niitä henkilöitä, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta, palvellaan joko tekstiviestillä tai chatissa. HUSin järjestämä tekstipalvelu tuottaa päivystysapua chat-palveluna verkossa koko Suomen alueelle.

Päivystysapuun tulevat puhelut nauhoitetaan oikeusturvan ja palvelun laadun varmistamiseksi.

Päivystysapu 116117 on sosiaali- ja terveysministeriön linjaama toimintamalli, joka palvelee samassa puhelinnumerossa eri puolilla Suomea. Puhelu ohjautuu eri sairaanhoitopiirien päivystysapunumeroihin soittajan sijainnin mukaan.

 

Päivystysavun puhelinnumero on 116117.