Pahentunut koronatilanne aiheuttaa tilapäisiä viivästyksiä terveyspalveluissa

Nokian kaupungin terveyspalveluissa on Pirkanmaan koronatilanteen huonontumisen myötä normaalia enemmän henkilöstön poissaoloja. Samanaikaisesti koronapotilaiden hoidontarve on lisääntynyt. Kaikissa tilanteissa kiireellinen hoito pystytään turvaamaan, mutta kiireettömässä hoidossa saattaa esiintyä viivästyksiä. Tilanteen korjaamiseksi kaupunki ostaa terveyspalveluja myös yksityisiltä palveluntuottajilta.

”Koronapandemia on vaatinut henkilöstöltä poikkeuksellista venymistä jo pitkään. Työtahti on kova, tehtäviä on jouduttu toistuvasti uudelleenorganisoimaan ja työtä tehdään suuren paineen alla. Henkilöstö on myös tehnyt paljon lisä- ja ylitöitä. Haluan tätäkin kautta välittää lämpimät kiitokset meidän sitoutuneelle ja vastuuta kantavalle henkilöstöllemme,” perusturvajohtaja Sanna Rautalammi sanoo.

Suun terveydenhuollossa on jouduttu perumaan hoitoaikoja

Haastavin tilanne on viime viikkoina ollut suun terveydenhoidossa. Hoitoaikoja on jouduttu perumaan runsaasti, mikä on erittäin valitettavaa. Palvelusetelien ja henkilökunnan lisätöiden lisäksi hammashoitoa on ostettu nokialaisilta yksityisiltä hammaslääkäriasemilta.

Myös terveyspalvelujen puhelinpalveluissa on ajoittain esiintynyt viivettä henkilöstöpulasta johtuen. Terveyspalveluista pyydetään, että asiakas ottaisi yhteyttä samassa asiassa vain yhtä kanavaa pitkin, koska jokainen yhteydenotto käsitellään. Päällekkäiset yhteydenotot viivästyttävät kaikkien asiakkaiden palvelun saamista.

Koronajäljityksestä ja eristyspäätöksistä luopuminen helpottaa työtaakkaa

Koronan aiheuttamaa työkuormitusta helpottaa osaltaan koronajäljityksestä ja eristyspäätöksistä luopuminen sekä testauksen vähentyminen Pirkanmaalla. Työvoimaa onkin saatu siirrettyä näistä tehtävistä takaisin perustyöhön.

Nokian kaupunki pahoittelee koronatilanteen aiheuttamia palveluiden muutoksia ja aikojen peruutuksia.

Lisätiedot medialle:
perusturvajohtaja Sanna Rautalammi, 040 7799 270