Omaolon Koronavirustaudin oirearvion täyttäminen ja lähettäminen ammattilaiselle on nyt mahdollista alaikäisten lasten puolesta


Puolesta-asiointi mahdollistaa 1–14-vuotiaan lapsen huoltajalle Koronavirustaudin oirearvion täyttämisen lapsen oireilla ja lomakkeen tietojen lähettämisen terveydenhuoltoon. Oirearvion lähettäminen vaatii tunnistautumisen palveluun.

Puolesta-asiointi mahdollistaa huoltajan ja lapsen tai lapsien Koronavirustaudin oirearvion täyttämisen Omaolossa yhdellä asiointikerralla. Omaolo ilmoittaa, kenen puolesta olet kullakin hetkellä asioimassa. Palveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

 

Lapsen puolesta-asiointi Omaolossa on turvallista, sillä käytössä on vahva tunnistautuminen. Vahva tunnistautuminen on toteutettu yhteistyössä Digi- ja Väestötietoviraston (DVV) kanssa. Lisäksi käytössä on DVV:n Valtuudet-palvelu. Valtuudet-palvelun avulla terveydenhuolto voi ajantasaisesti varmistua siitä, että tietoja lähettäneellä huoltajalla on oikeus asioida lapsen puolesta, sillä palvelu tarkistaa huoltajuuden suoraan väestötietojärjestelmästä.

 

Saadaksesi lähetteen koronavirusnäytteen ottamista varten, täytä Omaolon Koronavirustaudin oirearvio osoitteessa www.omaolo.fi ja lähetä lomake ammattilaiselle. Seuraathan Nokian paikallisia ohjeita.