Nokian uusi Nuijamiestentien rokotuspiste avataan lauantaina 13.3.


Nokian kaupunki avaa lauantaina 13.3. Nuijamiestentien rokotuspisteen, jonne keskitetään tästä lähtien kaikki nokialaisten koronavirusrokotukset. Uuden rokotuspisteen etuna ovat väljät ja turvalliset tilat, laaja pysäköintialue, hyvä saavutettavuus ja esteetön kulku. Paikka on monille nokialaisille tuttu entisenä pääkirjaston väistötilana.

Nuijamiestentien rokotuspisteessä sairaanhoitajat ovat rokotuspisteellä.
Sairaanhoitaja Heidi Sauramo ja apulaisosastonhoitaja Outi Törmä uuden pisteen rokotustilassa.

”Viholan kiinteistön Nuijamiestentien rokotuspiste sopii myös suuren mittakaavan rokottamiseen. Kun aikanaan saamme isompia eriä koronarokotteita, voidaan rokotuksia antaa jopa seitsemällä linjastolla”, kuvailee vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen.

Rokotuspisteen odotustila.
Nuijamiestentien rokotuspisteessä on väljät tilat odotteluun. Rokotuksen jälkeen on jäätävä vielä 15 minuutiksi seurantaan rokotuspaikalle.

Puhelinajanvaraus avautuu perjantaina 12.3.

Nokian kaupungin koronarokotusten ajanvarausnumero on 03 5652 1108. Ajanvaraus on avoinna arkisin klo 8-14. Numero avautuu perjantaina 12.3. Puhelinajanvaraus on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole käytössään nettiä tai verkkopankkitunnuksia. Numeroon voi soittaa kun on rokotusvuorossa.

Kaupunki pyytää nokialaisia varaamaan ajan rokotuksiin ensisijaisesti sähköisesti, jotta puhelinpalvelu ei ruuhkautuisi.

70 vuotta täyttäneiden rokotukset

Nokialla aloitetaan tulevana viikonloppuna koronarokotukset 70 vuotta täyttäneille. Ryhmän kaikki 240 uutta rokotusaikaa varattiin loppuun eilen 9.3. muutamassa tunnissa. Kun rokotteita saadaan lisää, avataan uusia aikoja varattavaksi niin sähköisen kuin puhelinajanvarauksen kautta. Uusista ajoista tiedotetaan kaupungin verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja nauhoitetussa tiedotteessa numerossa 03 5652 1150.

Myös 70 vuotta täyttäneiden kanssa samassa taloudessa asuvat omaishoitajat voivat varata itselleen rokotusajan.

”Ensimmäinen rokoteannos on nyt annettu suurelle osalle 80 vuotta täyttäneistä nokialaisista. Joitain 80 vuotta täyttäneitä ikäihmisiä ei onnistuttu tavoittamaan puhelimitse, joten heille lähetetään vielä kirje kotiin”, Heidi Leppänen kertoo.

Mikäli 80 vuotta täyttänyttä nokialaista ei ole vielä rokotettu, hän voi varata ajan rokotukseen, kun uusi ikäihmisten rokote-erä saadaan arviolta ensi viikolla. Tällöin hän kuuluu 70 vuotta täyttäneiden rokotettavien ryhmään ja noudattaa ajan varaamisessa tälle ryhmälle suunnattuja ohjeita.

Kotihoidon asiakkaiden rokotukset

Kotihoidon asiakkaiden rokotukset jatkuvat edelleen. Kotihoidon asiakkaat saavat tiedon rokotuspaikastaan ja -ajastaan kotihoidon työntekijöiltä.

Riskiryhmään 1 kuuluvien rokotukset

Myös riskiryhmään 1 kuuluvien 50-69-vuotiaiden nokialaisten rokotukset ovat meneillään. Tulevalle sunnuntaille 14.3. on vielä vapaana noin 200 rokotusaikaa. Riskiryhmään 1 kuuluminen tulee tarkistaa ennen ajanvarausta kaupungin verkkosivuilta.

Rokotusmäärät

THL:n rokoterekisterin mukaan 2 571 nokialaista (7,4 %) on saanut ensimmäisen rokoteannoksen. Lisäksi 423 nokialaista (1,2 %) on saanut myös toisen rokoteannoksen. Suurin osa rokotteista on annettu 80 vuotta täyttäneille.

Käytössä on muutamia eri rokotteita

AstraZenecan rokotetta käytetään THL:n linjauksen mukaisesti tällä hetkellä vain alle 70-vuotiaiden rokotuksissa. BioNTech-Pfizerin sekä Modernan rokotteita käytetään ikääntyneille.

Lisätietoa rokotuksista ja riskiryhmistä sekä linkki sähköiseen ajanvaraukseen: www.nokiankaupunki.fi/koronarokotukset

Lisätiedot medialle:
vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen,
heidi.leppanen@nokiankaupunki.fi