Nokian Menkalan päiväkodissa on todettu mahdollisia altistuksia koronavirukselle


Kesäajan päivystävässä Menkalan päiväkodissa epäillään altistumista koronavirukselle. Karanteeniin asetettiin vajaa 20 henkilöä. Muu päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti. Päiväkoti tiedottaa asiasta lasten vanhempia.

”Koronavirustilanteen huononeminen kuormittaa nyt terveydenhuoltoa. Tapausmäärien nopean nousun vuoksi jäljitystyötä on paljon, ja samaan aikaan kesälomista ja koronarokotusten järjestämisestä johtuen työntekijäresurssia on normaalia vähemmän”, Nokian tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Järvenpää kertoo.

Järvenpää muistuttaa edelleen voimassa olevista turvallisuusohjeista. Turvavälit on hyvä muistaa, maskien käyttöä suositellaan yhä, samoin on oltava huolellinen käsihygienian kanssa ja jäätävä kotiin, jos oireita ilmenee. Koronatestiin on oireiden vuoksi hakeuduttava vaikka henkilö olisikin jo rokotettu.

Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Mikäli sinulla on koronaan viittaavia oireita, täytä sähköinen Omaolon koronaoirearviokysely tai ota yhteys puhelimitse Nokian kaupungin koronaviruksen hoidontarpeen arviointinumeroon 03 5652 1105. Numero palvelee nokialaisia arkisin klo 8-20 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 9-20. Voit myös ottaa yhteyttä työterveyteesi.

Muina aikoina voit soittaa Taysin koronaneuvontanumeroon 03 311 65333, joka on avoinna ympäri vuorokauden.

Nokian kaupungin koronavirus-sivusto: www.nokiankaupunki.fi/korona