Nokian kaupunki lisää koronatestausta: ensi maanantaista alkaen testejä otetaan myös drive-in-pisteellä


Nokian kaupunki lisää merkittävästi koronatestauksen kapasiteettiaan. Maanantaista 17.8.2020 lähtien koronatestejä otetaan myös drive-in-periaatteella Citymarketin parkkipaikalla (Nuijamiestentie 5) sijaitsevassa testauspisteessä ilman ajanvarausta. Näytteenottoa varten tarvitaan aina lähete terveydenhuollon ammattilaiselta.

Ajanvarauksella koronatestejä otetaan edelleen Vihnuksen terveysasemalla (Vihnuskatu 3). Molemmissa testauspisteissä otetut testit ovat kuntalaiselle maksuttomia. Uuden drive-in-testauksen toteuttaa Mehiläinen Oy.

Koronatestiin hakeudutaan Omaolo.fi-palvelussa tai puhelimitse

Nokian terveyspalveluista toivotaan, että kaikki, joiden on mahdollista käyttää nettiä, ottaisivat ensisijaisesti yhteyttä Omaolo.fi-palvelun kautta. Lähetteen koronatestiin saa verkkopalvelun kautta yhtä nopeasti kuin puhelinyhteydenoton kautta.

Puhelinpalveluun on jo lisätty henkilökuntaa, mutta palvelu on kasvaneista yhteydenottomääristä johtuen edelleen ruuhkainen.

Jos epäilet koronatartuntaa, toimi näin:

  • Tee korona-oirekysely Omaolo.fi-palvelussa. Tunnistaudu palveluun pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Mikäli oireittesi perusteella testaaminen on aiheellista, saat palvelun kautta tarkemmat ohjeet näytteen ottamisesta.
  • Voit myös ottaa puhelimitse yhteyttä Nokian kaupungin koronaneuvontanumeroon 03 5652 1105 (arkisin klo 8-20, viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 9-20).

Ohje drive-in-pisteessä asioimiseksi:

  • Asiakkaita palvellaan saapumisjärjestyksessä.
  • Näytteenottopisteen ulkopuolella on opaste, jossa olevaan puhelinnumeroon näytteenottoon saapuva asiakas soittaa.
  • Autolla saapuva asiakas ei nouse ulos autosta, vaan näyte tullaan ottamaan auton ikkunan kautta.
  • Asiakas todistaa henkilöllisyytensä näyttämällä henkilöllisyystodistusta.
  • Näytteenottopisteeseen saa tulla myös jalan tai pyörällä.

Positiivisesta testituloksesta soitetaan aina

Positiivisesta koronavirustuloksesta soitetaan asiakkaalle ja annetaan alkuvaiheen toimintaohjeet. Sairastumistieto välitetään kaupungin tartuntataudeista vastaavalle lääkärille. Terveyskeskuksesta ollaan yhteydessä sairastuneeseen, annetaan tarkempia ohjeita, kartoitetaan altistuneet ja kirjoitetaan tarvittavat todistukset.

Drive-in-testauksessa käyneet nokialaiset löytävät testituloksen myös Oma Mehiläinen -palvelusta.

Vihnuksen terveysasemalla testissä käyneiden negatiivinen tulos ilmoitetaan yli 10-vuotiaille tekstiviestillä. Alle 10-vuotiaiden testitulokset huoltajat saavat Omakannasta.