Nokian kaupunki käynnistää YT-neuvottelut koronavirustilanteen vuoksi


Nokian kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 24. maaliskuuta antaa pääsopijajärjestöille neuvotteluesityksen YT-neuvottelujen käynnistämiseksi. Neuvottelut koskevat niitä työntekijöitä, joiden työnteko on keskeytynyt yksiköiden sulkemisen tai toiminnan volyymin merkittävän pienentymisen vuoksi siltä osin kuin henkilölle ei ole osoittaa muuta työtä.

Nokian kaupungin kaupungintalo Harjukadulla. Kaupungintalo on keltainen vanha kivitalo, jonka edessä vihertää keväinen nurmikko ja nurmikolla on opastetaulu kaupungin toiminnoista, joita tarjotaan kaupungintalossa.

Koronaviruspandemia ja valmiuslain käyttöönottoasetusten toimeenpano ovat aiheuttaneet merkittäviä ja äkillisiä vaikutuksia Nokian kaupungin toimintoihin. Useita toimintoja on keskeytetty tai supistettu ja yksikköjä on jouduttu sulkemaan.

Nokian kaupunki selvittää mahdollisuuksia siirtää henkilöstöä korvaaviin tehtäviin kriittisten palvelujen turvaamiseksi. Useita työntekijöitä on jo siirretty, esimerkiksi siivouksen osalta toisiin yksiköihin ja työntekijöitä muista tehtävistä logistiikkaan, muun muassa kuljettamaan ikäihmisille kauppaostoksia.

Osa henkilöstön työtehtävistä säilyy myös lähes ennallaan. On kuitenkin todennäköistä, että joidenkin työtehtävät päättyvät väliaikaisesti, eikä kaikille ei löydy korvaavia töitä.

Nokian kaupunki tiedottaa aikanaan YT-neuvotteluista ja niissä syntyvistä ratkaisuista.

Lisätiedot:
kaupunginjohtaja Eero Väätäinen, 03 5652 0001