Nokian kaupunki jakaa koronaexit –erityisavustuksia kulttuuritoimijoille


Erityisavustus on tarkoitettu Nokialla rekisteröidyille ammattimaisesti toimiville taide- ja kulttuuriyhteisöille, elinkeinonharjoittajille ja yrityksille. Avustusta käytetään yleisölle avoimeen taide- ja kulttuuritoimintaan. Avustus on kertaluonteinen ja sitä on mahdollista hakea koronapandemian aiheuttamassa häiriötilanteessa ammattimaisen toiminnan uudelleen käynnistämiseen ja muotoiluun sekä sen ylläpitämiseen.

Avustuksen ensimmäinen hakukierros on 20.5. – 13.6.2021. Mikäli määrärahaa on jäljellä, järjestetään toinen hakukierros erikseen ilmoitettavalla aikataululla syksyllä 2021. Avustus on käytettävissä 31.1.2022 saakka.

Erityisavustukseen käytetään koronapandemian vuoksi säästyneitä määrärahoja

Avustuksiin käytetään yhteensä 15 000 euroa. Summa koostuu koronatilanteen vuoksi säästyneistä valtuuston hyväksymistä kulttuuripalvelujen määrärahoista sekä vapaa-aikapalvelujen jakamatta jääneistä toiminta-avustuksista. Hakemukset arvioidaan kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluista sekä kulttuuri- ja kansalaistoiminnan seuraparlamentista muodostetussa työryhmässä, jonka pohjalta päätökset tekee vapaa-aikajohtaja.

Haettavan avustuksen suuruus on maksimissaan 1 000 € eikä sen hakeminen edellytä omarahoitusosuutta.

Hakemusten arviointiperusteet

Tutustu tarkemmin aiheeseen ja arviointikriteereihin. Erityisavustusta haetaan sähköisellä lomakkeella.

Paikallisten kulttuuritoimijoiden tilanne on puhuttanut laajemminkin kaupungissa

Kulttuuritoimijoiden tukeminen on ollut käsittelyssä kulttuuripalveluissa koronapandemian aikana. Lisäksi aiheen toivat esille kulttuuri- ja kansalaistoiminnan seuraparlamentti sekä kulttuurialan ammattilaisten edustajat, joiden kanssa erityisavustuksen kohdentamista ja kriteerejä on suunniteltu yhdessä. ”Kulttuuri- ja kansalaistoiminnan seuraparlamentti on jättänyt kaupungille kuntalaisaloitteen 10 000€ lisämäärärahan saamiseksi jaettavaksi vastaaviin avustuksiin”, kertoo parlamentin puheenjohtaja Jyrki Käkönen. Kuntalaisaloitteen käsittely kaupungin organisaatiossa on aloitettu.

Nokian kaupungin vapaa-aikapalvelut on myöntänyt vuoden 2021 toiminta-avustuksia 238 000 € paikallisille järjestötoimijoille vapaa-aikajaoston 5.5.2021 päätöksellä, jonka lisäksi projektitukina myönnetään 35 000€ vuoden 2021 aikana. Vuoden 2020 avustuksia ei peritty takaisin.

Lisätietoja:

vapaa-aikajohtaja Asta Engström, asta.engstrom@nokiankaupunki.fi, p. 040 77 99 068
kulttuurikoordinaattori Pia Keltti, pia.keltti@nokiankaupunki.fi, p. 040 133 4101

Kuva: Mikko Ovaska