Nokian kaupunki avaa vapaa-aikapalveluita asteittain


Koronavirusepidemia sulki liikuntapaikat, nuorisotilat, kirjastot, kulttuuripalvelut ja kokoontumistilat keväällä koko Suomessa. Palveluita avataan asteittain ja hallitusti Valtioneuvoston ja viranomaisten ohjeiden mukaisesti. 1.6. Nokialla aukeaa useita kokoontumistiloja, liikuntapaikkoja, nuorisotiloja ja kulttuuripalveluita.

Jos sairastut, jää kotiin lepäämään.

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta auki 1.6.

Kirjastoasiakkaat ovat voineet noutaa varauksiaan Virran aulatiloista rajoitetusti 11.5. lähtien. Talon muut kirjastotilat, nuorisotila, kokoontumistilat ja näyttelyt avataan 1.6. klo 9, jonka jälkeen Virta on avoinna juhannukseen asti maanantaista perjantaihin klo 9—20. 22.6.—1.8 Virta on avoinna supistetusti maanantaista perjantaihin klo 9—19.

Tutustu Virran palveluihin, tiloihin sekä eri toimintojen tarkempiin aukioloaikoihin.

Linnavuoren kirjasto aukaisee ovensa 1.6. ja kirjastoauto lähtee reitilleen ke 3.6. aikataulun mukaisesti.

Nuorisotiloilla järjestetään kesätoimintaa 1.6. alkaen

Harjuniityn nuorisotiloilla ja nuorisotila Nuksussa järjestetään kesätoimintaa 7.-luokkalaisille—17 –vuotiaille 1.6. alkaen. Harjuniityn nuorisotila on avoinna 1.—14.6. ja kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa sijaitseva nuorisotila Nuksu 1.6.–10.7. Etsivät nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa Taidetalolla 3.8 alkaen ja erityisnuorisotyöntekijä 17.8 alkaen.

Katso tarkemmat tiedot nuorisotilojen toiminnasta ja aukioloajoista.

Sisäliikuntatilat auki 1.6. alkaen – kuntosaliasiakkaille automaattinen hyivtys sulkuajasta

Nokian kaupungin liikuntasalit, Yrittäjäkadun voimailutila ja Linnavuoren kuntosali avataan 1.6. alkaen. Sisäliikuntatiloja käyttävien toimijoiden tulee sitoutua noudattamaan Valtioneuvoston voimassaolevia kokoontumisrajoituksia sekä muita turvallista harjoittelua varten annettuja viranomaisohjeita.

Yrittäjäkadun ja Linnavuoren kuntosalien asiakkaille lisätään kulkuavaimeen sulun vuoksi menetetty aika automaattisesti. Uusia avaimia ei kevään ja kesän aikana myydä, koska uimahalli on yleisöltä suljettu ja kahvio ei ole toiminnassa.

Tutustu toimintaohjeisiin sisäliikuntatiloissa.

Ulkoliikuntapaikoilla pienharjoittelu jatkuu 31.5. saakka

Menkalan tekonurmikenttä ja yleisurheilukentän radat, Siuron nurmikenttä, koripallokenttä ja tenniskentät avattiin jo 14.5. pienharjoitteluun alle 10 henkilölle. Keskuskentän luonnonnurmikentät avataan sään salliessa touko-kesäkuun vaihteessa. Ulkoliikuntapaikkojen käytöstä 1.6. alkaen annetaan tarkempia ohjeita lähipäivinä.

Katso toimintaohjeet ulkoliikuntapaikoille.

Uimahalli aukeaa rajoitetusti 1.6. -14.6.

Nokian uimahalli avataan seuratoiminnalle, ammatinharjoittajille sekä kaupungin omaa uimakoulutoimintaa varten 1.—14.6. väliseksi ajaksi. Kesän huoltotauko sulkee uimahallin 15.6.—9.8. väliseksi ajaksi. Uimahallin syksyn aukiolosta tiedotetaan elokuussa 2020.

Kokous- ja juhlatiloja voi varata 1.6. alkaen

Osa Kerholan juhla- ja kokoustiloista, kirjasto- ja kulttuuritalo Virran kokoontumistiloista sekä Nokia -sali ovat käytettävissä 1.6. alkaen enintään 50 henkilön tilaisuuksien järjestämiseen viranomaisten antamat kokoontumisrajoitukset ja turvallisuusohjeet huomioiden.

Vapaa-aikapalveluiden asiakaspalvelu palvelee liikunta- ja kulttuuritilojen tilavarausasioissa 31.7. saakka ainoastaan puhelimitse ja sähköpostitse, poikkeuksena 1.6.-12.6., jolloin asiointi on mahdollista myös paikan päällä Virrassa.

Lisätietoa tilavarauksista.

Palvelut ja tilat avataan hallitusti turvallisuus huomioiden

Tilojen ja palveluiden avaamisessa noudatetaan viranomaisilta saatuja turvallisuus- ja hygieniaohjeita. Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus on etusijalla. Tiloissa on helposti saatavilla käsihuuhdetta, tilojen siivousta on tehostettu ja esillä on turvallisista käytännöistä muistuttavaa tietoa.

Hygienia- ja turvallisuussyistä osa tiloista tai välineistä saattaa olla tilapäisesti poissa käytöstä tai käytössä rajoitetusti, esimerkkeinä liikuntatilojen puku- ja suihkutilat, yhteiskäytössä olevat tietokoneet ja liikunta- tai pelivälineet sekä pienimmät kokoustilat, joissa riittäviä turvaetäisyyksiä ei voida varmistaa. Henkilökunta voi myös tarvittaessa rajoittaa samanaikaisesti tiloissa läsnä olevien asiakkaiden määrää.

Huomioithan osallistuessasi asiakasohjeet, joilla voit itse ehkäistä tartuntoja:

  • Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan ei saa tulla oireisena.
  • Vältä tarpeettomia fyysisiä kontakteja. Pidä henkilökuntaan sekä muihin asiakkaisiin riittävä 1—2 m turvaväli.
  • Käytä käsihuuhdetta tullessasi sisätilaan tai rajattuun ulkotilaan. Pese kädet vedellä ja saippualla aina ennen ruokailua sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Jos käsienpesu ei ole mahdollista, käytä käsihuuhdetta.
  • Yski tai aivasta nenäliinaan tai suojaa suu kyynärtaipeella. Heitä nenäliina heti käytön jälkeen pois ja pese kädet.
  • Riskiryhmään kuuluvien suositellaan epidemian aikana välttämään lähikontakteja, eikä yleisötilaisuuksiin, yleisiin kokoontumisiin tai julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista suositella.

Mistä saan tietoa tilanteen etenemisestä?

Nokian kaupungin koronavirus-sivustolle kootaan ohjeita, kuinka voit toimia, jos epäilet koronavirusta, sekä uutisia ja tärkeitä yhteystietoja. Sivustolla on myös tietoa koronaviruspandemian vaikutuksista kaupungin toimintaan. Sivustoa päivitetään säännöllisesti.

Siirry Nokian kaupungin koronavirus-sivustolle.