Nokian kaupunki aloittaa kolmansien koronarokotteiden antamisen kaikille 18 vuotta täyttäneille, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 5 kuukautta


Sunnuntaista 5.12. lähtien Nokian kaupunki aloittaa kolmansien koronarokotteiden antamisen kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 5 kuukautta. Nokian kaupunki laajentaa rokotustoimintaa THL:n suosituksen mukaisesti.

Kuvassa rokotehoitaja seisoo odotusalueen edessä Nokian rokotuspisteellä. Odotusalueella on ihmisiä odottamassa rokotusvuoroaan.

Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta annosta suositellaan aiempaan tapaan 2 kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Suositus kolmansista annoksista koskee myös alle 30-vuotiaita miehiä, joille kolmantena rokoteannoksena annetaan ainoastaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

THL:n suosituksen mukaan alueellisesti on huolehdittava, että rokotusjärjestyksessä edetään vanhimmasta nuorimpaan, sillä ikä on merkittävin vakavalle koronataudille altistava tekijä. Nokian kaupungilla aiemmin ikäjärjestyksessä saadut rokotukset ohjaavat rokotusjärjestystä.

Koronarokotuksen saa myös ilman ajanvarausta

Ensimmäisen rokotteen, aikaistetun tehosterokotteen ja kolmannen rokotteen saa myös ilman ajanvarausta Nuijamiestentien rokotuspisteellä joulukuussakin. Walk in -rokotuspäivät löytyvät kaupungin nettisivuilta.

Rokotusajan voi varata netissä osoitteessa nokia.terveytesi.fi. Nokian kaupungin koronarokotusten ajanvarausnumero on auki tiistaisin.

Ajanvarausnumero on 03 5652 1108 (klo 8–14). Numerossa vastaa nauhoite, jos puhelimitse varattavat rokotusajat ovat täynnä.

THL suosittelee koronarokotuksia 5–11-vuotiaille riskiryhmäläisille. Nokian kaupunki odottaa lisätietoja toiminnan käynnistymisestä ja tiedottaa asiasta myöhemmin.

THL suosittelee 5–11-vuotiaille riskiryhmäläisille koronarokotuksia – koko ikäryhmän rokottamisessa odotettava lisätietoja turvallisuudesta

Lisätietoja: Nokian koronarokotukset